Υλικά
- Ζύμη για τάρτα
Για την κρέμα λεμονιού
- 40ml. Χυμός λεμονιού
- 100gr. Ζάχαρη άχνη
- 2 Φύλλα ζελατίνης
- 250ml. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 φιαλίδια Βανίλια σε σκόνη
Για το σερβίρισμα
- λίγη Ζάχαρη άχνη
- Φυλλα δυόσμου
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για τα ταρτάκιαΒρείτε τη βασική συνταγή μας για ταρτάκια εδώ. |
2 Ολοκλήρωση | Για την κρέμα λεμονιούΓια να χρησιμοποιήσουμε τα φύλλα ζελατίνης, πρέπει πρώτα να τα μαλακώσουμε. Τα μουλιάσουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μόλις μαλακώσουν τα λιώνουμε σε βραστό νερό (περίπου 1/2 με 1 φλυτζάνι του καφέ) . Έπειτα τα προσθέτουμε στο χυμό λεμονιού και ανακατεύομε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγύ. Μόλις είναι έτοιμη η σαντιγύ προσθέτουμε σιγά σιγά το μειγμα με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα. Βάζουμε την κρέμα μας σε ένα κορνέ και την αφηνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. |
3 Ολοκλήρωση | Για τη σύνθεσηΓεμίσουμε τα ταρτάκια μας (αφού έχουν κρυώσει) με την κρέμα λεμονιού και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. στολίζουμε με φύλλα δυόσμου (προαιρετικά) |