0 0
Ταρτάκια με κρέμα λεμονιού

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
Ζύμη για τάρτα
Για την κρέμα λεμονιού
40ml. Χυμός λεμονιού
100gr. Ζάχαρη άχνη
2 Φύλλα ζελατίνης
250ml. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 φιαλίδια Βανίλια σε σκόνη
Για το σερβίρισμα
λίγη Ζάχαρη άχνη
Φυλλα δυόσμου

Διατροφικές πληροφορίες

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Ταρτάκια με κρέμα λεμονιού

Ταρτάκια με ελαφριά κρέμα λεμονιού.

Υλικά

  • Για την κρέμα λεμονιού

  • Για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Για τα ταρτάκια

Βρείτε τη βασική συνταγή μας για ταρτάκια εδώ.

2
Ολοκλήρωση

Για την κρέμα λεμονιού

Για να χρησιμοποιήσουμε τα φύλλα ζελατίνης, πρέπει πρώτα να τα μαλακώσουμε. Τα μουλιάσουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μόλις μαλακώσουν τα λιώνουμε σε βραστό νερό (περίπου 1/2 με 1 φλυτζάνι του καφέ) . Έπειτα τα προσθέτουμε στο χυμό λεμονιού και ανακατεύομε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγύ. Μόλις είναι έτοιμη η σαντιγύ προσθέτουμε σιγά σιγά το μειγμα με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα. Βάζουμε την κρέμα μας σε ένα κορνέ και την αφηνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

3
Ολοκλήρωση

Για τη σύνθεση

Γεμίσουμε τα ταρτάκια μας (αφού έχουν κρυώσει) με την κρέμα λεμονιού και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. στολίζουμε με φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)

katrinavog

Ηome cook «κάντε τα καθημερινά απλά»

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Εξοχικό
επόμενο
Ριζότο με αρακά και καλαμπόκι
προηγούμενο
Εξοχικό
επόμενο
Ριζότο με αρακά και καλαμπόκι

Πρόσθεσε σχόλιο