Υλικά
Για την τάρτα
- 200gr Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. Σπορέλαιο
- 3 κ.σ. Νερό
- 1/2 κ.γλ. Ζάχαρη λευκή
- 100gr Βούτυρο γάλακτος
- Αλάτι
- 1 κρόκος Αυγό
Για τη γέμιση
- 500gr Μανιτάρια λευκά
- Αλάτι - Πιπέρι
- 1 Κρεμμύδι ξερό
- Ζωμός λαχανικών
- 2 Αυγά
- 1 Γιαούρτι αγελαδινό
- Μαϊντανός
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 300 Mix τυριών
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για την τάρταΣε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το σπορέλαιο. Πλάθουμε για λίγα λεπτά με τα χέρια μας το ζυμάρι, μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος και προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και το νερό. Όταν γίνει μία μαλακή ζύμη, σχηματίζουμε μία μπάλα και την τυλίγουμε σε μεμβράνη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου να παγώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και την ανοίγουμε με τον πλάστη. Πασπαλίζουμε ελαφρώς με αλεύρι. Το πάχος της ζύμης πρέπει να είναι 3-4 χιλιοστά. Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη ταρτιέρα και κόβουμε ότι περισσεύει. Τρυπάμε το φύλλο της τάρτας με ένα πιρούνι, τοποθετούμε από πάνω αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με όσπρια ή ρύζι για βάρος ώστε να μην φουσκώσει. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Έπειτα αφαιρούμε τη λαδόκολλα με ότι την έχουμε γεμίσει και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά να ροδίσει. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και είναι έτοιμη να τη γεμίσουμε. |
2 Ολοκλήρωση | Για τη γέμισηΚαθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ζωμό λαχανικών μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μία κρέμα. |
3 Ολοκλήρωση | ΣύνθεσηΓεμίζουμε την τάρτα, περιχύνουμε με την κρέμα τη γέμιση και τέλος πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. |