0 0
Σπανακόπιτα στριφτή

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Σπανακόπιτα στριφτή

Κλασσική, πεντανόστιμη στριφτή σπανακόπιτα!

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Μία ελαφρώς διαφορετική σπανακόπιτα, η συνταγή της οποίας έρχεται από πολύ αγαπητό μου πρόσωπο από την Ήπειρο με τον κλασσικό τρόπο μεταφοράς που έκαναν παλιά. Από στόμα σε στόμα.

Ήρθα εγώ τώρα βέβαια να σπάσω την παράδοση και να την μεταφέρω σε όλους ελπίζοντας ότι θα πάρει κάποιος ένα – δύο μυστικά και θα την διαδώσει περαιτέρω. Η μαγειρική είναι για όλους και όχι για λίγους.
Όπως είπα και στην αρχή, είναι ελαφρώς διαφορετική γιατί δεν έχει μπλανσάρισμα των λαχανικών μας (βράσιμο για 1-2 λεπτά δηλαδή σε ήδη κοχλάζον νερό για να μαλακώσει το σπανάκι και να αναδείξει χρώμα και άρωμα όπως και να μείνουν τα έντονα υγρά τους στο νερό.) κι έχει την προσθήκη μείγματος με γιαούρτι αυγό και τυρί, αντί για μόνο τυρί φέτα που βρίσκουμε στις περισσότερες συνταγές.

Για την ευκολία σας, το φύλλο είναι έτοιμο χωριάτικο. Αν βέβαια κάνετε το δικό σας, σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο και εντυπωσιακότερο.

 

Καλή δημιουργία!

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ψιλοκόβετε τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρίζετε πολύ καλά το σπανάκι από το χώμα και το ψιλοκόβετε και αυτό.
Μυστικό 1 : Τρίψτε το κρεμμύδι στο χέρι στις μεγάλες τρύπες σε ένα πιάτο και κρατήστε τα υγρά του.

2
Ολοκλήρωση

Μυστικό 2 : Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάλτε το κρεμμύδι μόνο του με τα υγρά του και αφήστε το να μαλακώσει μέχρι να εξατμιστούν.
Όταν είναι έτοιμο, βάζετε το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα λαχανικά μαζί με τον άνηθο και τον δυόσμο και τα σοτάρετε.

3
Ολοκλήρωση

Λιώστε την μισή φέτα με το χέρι σας.
Μυστικό 3 : Παράλληλα σε μπολ, βάζετε την γιαούρτι, τη λιωμένη φέτα, το ασπράδι από το αυγό, και το τριμμένο κεφαλοτύρι. Το αλάτι και πιπέρι μπαίνουν σε αυτό το μείγμα.
Σβήστε το μείγμα λαχανικών, αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το για 5' να χάσει θερμοκρασία. Προσθέστε το μείγμα με τη γιαούρτι και τα τυριά και ανακατέψτε καλά. Όταν είναι ομοιόμορφο, προσθέστε σπασμένη την άλλη μισή φέτα και ανακατέψτε άλλη μία φορά.

4
Ολοκλήρωση

Ανοίγουμε το φύλλο και μοιράζουμε διάσπαρτα κομμάτια από την γέμιση μας παντού. Δεν χρειάζεται να έχει γέμιση σε όλα τα σημεία του φύλλου.
Τυλίγουμε σε ρολό προσεκτικά, και το τυλίγουμε χωρίς να το πιέζουμε σαν κουλουράκι.

5
Ολοκλήρωση

Στο ταψί στην λαδόκολλα βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο με το πινέλο.
Βάζουμε το τυλιγμένο φύλλο στο κέντρο του ταψιού.
Γεμίζουμε και τυλίγουμε το επόμενο φύλλο και το "χτίζουμε" δίπλα στο κεντρικό σαν να συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε στο προηγούμενο κομμάτι.
Κάντε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση.

6
Ολοκλήρωση

Με το πινέλο λαδώνετε ελαφρά και όχι σε όλα τα σημεία την σπανακόπιτα και την βάζετε στον φούρνο για 50 με 60 λεπτά.
Όταν το χρώμα του φύλλου είναι ικανοποιητικό, την βγάζετε και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 15' τουλάχιστον.

7
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips δεν υπάρχουν μιάς και μοιράστηκα τα μυστικά στα βήματα της συνταγής. Αν όμως σας περισσέψουν φύλλα και δεν θέλετε να τα πετάξετε ίσως έχω ένα μυστικό ακόμα για να τα μετατρέψετε σε πιτάκια πάπρικας

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Vegetarian τορτίγιες με κόκκινα φασόλια
επόμενο
Πιτάκια πάπρικας
προηγούμενο
Vegetarian τορτίγιες με κόκκινα φασόλια
επόμενο
Πιτάκια πάπρικας

Πρόσθεσε σχόλιο