Υλικά
- 1 kg Σπανάκι
- 2 Πράσο
- 4 Κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 Κρεμμύδι ξερό
- 400 γρ Φέτα
- 100 γρ Κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 κ.σ. Άνηθος Φρέσκος
- 1 κ.σ. Δυόσμος φρέσκος
- 300 γρ Γιαούρτι
- 1 Ασπράδια αυγών
- 50 ml Ελαιόλαδο
- Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Μία ελαφρώς διαφορετική σπανακόπιτα, η συνταγή της οποίας έρχεται από πολύ αγαπητό μου πρόσωπο από την Ήπειρο με τον κλασσικό τρόπο μεταφοράς που έκαναν παλιά. Από στόμα σε στόμα.
Ήρθα εγώ τώρα βέβαια να σπάσω την παράδοση και να την μεταφέρω σε όλους ελπίζοντας ότι θα πάρει κάποιος ένα – δύο μυστικά και θα την διαδώσει περαιτέρω. Η μαγειρική είναι για όλους και όχι για λίγους.
Όπως είπα και στην αρχή, είναι ελαφρώς διαφορετική γιατί δεν έχει μπλανσάρισμα των λαχανικών μας (βράσιμο για 1-2 λεπτά δηλαδή σε ήδη κοχλάζον νερό για να μαλακώσει το σπανάκι και να αναδείξει χρώμα και άρωμα όπως και να μείνουν τα έντονα υγρά τους στο νερό.) κι έχει την προσθήκη μείγματος με γιαούρτι αυγό και τυρί, αντί για μόνο τυρί φέτα που βρίσκουμε στις περισσότερες συνταγές.
Για την ευκολία σας, το φύλλο είναι έτοιμο χωριάτικο. Αν βέβαια κάνετε το δικό σας, σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο και εντυπωσιακότερο.
Καλή δημιουργία!
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | |
2 Ολοκλήρωση | |
3 Ολοκλήρωση | Λιώστε την μισή φέτα με το χέρι σας. |
4 Ολοκλήρωση | |
5 Ολοκλήρωση | Στο ταψί στην λαδόκολλα βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο με το πινέλο. |
6 Ολοκλήρωση | |
7 Ολοκλήρωση | Χρήσιμα Tips δεν υπάρχουν μιάς και μοιράστηκα τα μυστικά στα βήματα της συνταγής. Αν όμως σας περισσέψουν φύλλα και δεν θέλετε να τα πετάξετε ίσως έχω ένα μυστικό ακόμα για να τα μετατρέψετε σε πιτάκια πάπρικας |