0 0
Σπανακόπιτα σε σχήμα Ήλιου

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Σπανακόπιτα σε σχήμα Ήλιου

Μια γευστικότατη σπανακόπιτα που κερδίζει τις εντυπώσεις!

Χαρακτηριστικά:
    Κουζίνα:

    Υλικά

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε μαζί με τα υπόλοιπα μυρωδικά. Τα σουρώνουμε όλα μαζί να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
    Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με το πιπέρι, τη φέτα, και το ξύσμα από ένα λεμόνι και τα ανακατεύουμε.

    2
    Ολοκλήρωση

    Ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε μια λαδόκολλα για να ακουμπήσει το φύλλο.
    Ακουμπάμε το ένα χωριάτικο φύλλο, ρίχνουμε λίγο αλεύρι από την πάνω μεριά του και το λεπταίνουμε λίγο με τον πλάστη.

    3
    Ολοκλήρωση

    Αφού το ανοίξουμε, ακουμπάμε ένα καθαρό καπάκι από μεγάλη κατσαρόλα και με ένα μαχαίρι κόβουμε περιμετρικά.

    4
    Ολοκλήρωση

    Μαζί με την λαδόκολλα το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε την ίδια διαδικασία και στο άλλο φύλλο.
    Όταν κάνουμε και τον δεύτερο κύκλο μας, χτυπάμε ένα αυγό και βάζουμε γύρω γύρω στο φύλλο (όπως φαίνεται στη φωτογραφία) ώστε αργότερα να κολλήσει με το πρώτο.

    5
    Ολοκλήρωση

    Βάζουμε τη γέμιση παντού , εκτός από τα σημεία που έχουμε αλείψει αυγό.

    6
    Ολοκλήρωση

    Φέρνουμε το πρώτο φύλλο και με προσοχή το ακουμπάμε πάνω στο πρώτο φύλλο με την γέμιση.
    Με τα χέρια μας, πιέζουμε και ενοποιούμε περιμετρικά τα δύο φύλλα μεταξύ τους.

    7
    Ολοκλήρωση

    Στο κέντρο της πίτας μας, ακουμπάμε τα χείλη από ένα ποτήρι ώστε να μας κάνει σημάδι από που να ξεκινάμε να κόβουμε τα κομμάτια.

    8
    Ολοκλήρωση

    Κάθε κομμάτι που κόβουμε, το σηκώνουμε με πολύ προσοχή λίγο πάνω από την λαδόκολλα και το περιστρέφουμε μία ή δύο φορές ώστε να κάνει το σχήμα της πίτας.

    9
    Ολοκλήρωση

    Με το αυγό που έχει περισσέψει, αλείφουμε όλο το επάνω κομμάτι της πίτας και την ακουμπάμε σε ένα ταψί.
    Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, ψήνουμε για 35', ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα το φύλλο μας.

    Καλή σας όρεξη!

    Panos

    https://thehungrysloth.com

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Ραγού με χωριάτικο λουκάνικο σε πολύχρωμο Fusilli (Βίδες)
    επόμενο
    Σαλάτα με πικάντικο γλυκόξινο κοτόπουλο και μαύρο σουσάμι
    προηγούμενο
    Ραγού με χωριάτικο λουκάνικο σε πολύχρωμο Fusilli (Βίδες)
    επόμενο
    Σαλάτα με πικάντικο γλυκόξινο κοτόπουλο και μαύρο σουσάμι

    Πρόσθεσε σχόλιο