Σπαγγέτι με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών
Μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα με σκόρδο και μαϊντανό. Βάση για μια υπέροχη μακαρονάδα!
Υλικά
250 γρ Σπαγγέτι
3 Σκελίδες σκόρδο
1 Κρεμμύδι ξερό
100 γρ Μαϊντανός
2 κ.σ. Βούτυρο
50 ml Κρασί λευκό
300 ml Κρέμα γάλακτος
Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τα μανιτάρια και το σκόρδο. Ψιλοκόβετε τον μαιντανό και το κρεμμύδι. Βράζετε τα σπαγγέτι μέχρι 2 λεπτά πριν το αλ ντεντε. Δηλαδή αν η συσκευασία λέει έτοιμα σε 8 λεπτα, εσείς τα αποσύρετε απο τη φωτιά στα 6. |
| Σε ένα τηγάνι λιώνουμε σε δυνατή φωτιά το βούτυρο και χαμηλώνουμε πριν κάψει. Βάζουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε συχνά να μην πάρει χρώμα για 40-50 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. |
| Όταν μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σε 6 λεπτά θα έχουν χάσει όγκο και θα έχουν βγάλει τα υγρά τους στο τηγάνι. Μόλις δούμε ότι εξατμίζονται, σβήνουμε με το κρασί. |
| Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και περιμένουμε να πάρει μια σύντομη βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς σιγανή ρίχνουμε τον μαϊντανό και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου. Ρυθμίζουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Μόλις τα υγρά είναι περίπου στη μέση, μεταφέρουμε τα μακαρόνια απο την κατσαρόλα που έβραζαν χωρίς να τα σουρώσουμε. |
| Αναμιγνύετε καλά τα σπαγγέτι με τη σάλτσα μας και σερβίρετε ζεστά με τριμμένο τυρί της επιλογής και αν θέλετε με έξτρα τριμμένο πιπέρι Καλή σας όρεξη |
https://thehungrysloth.com
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο