0 0
Σούπα σκόρδου (Sopa de Ajo)

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Σούπα σκόρδου (Sopa de Ajo)

Ισπανική, εύκολη και χορταστική σούπα με λίγα υλικά!

Χαρακτηριστικά:
  • Spicy
Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Η Sopa de Ajo, σούπα σκόρδου δηλαδή, είναι κατά βάση μία από τις παλαιότερες συνταγές της Ισπανικής κουζίνας. Είναι ένα πιάτο που παραδοσιακά μαγειρεύεται σε πήλινο σκεύος αλλά προφανώς μπορεί να γίνει και σε κατσαρόλα. Κατά πολλούς είναι η χειμερινή έκδοση του Gazpacho.
Η λέξη “Sopa” κατά τους Ισπανούς δεν σημαίνει φαγητό με βάση το υγρό στοιχείο, αλλά φαγητό με βάση το ψωμί μέσα σε υγρό.

Η σύνθεση του πιάτου είναι απλή και βασίζεται σε βασικά υλικά μιας και ήταν το φαγητό των φτωχών αλλά η γεύση της είναι από της πιο ιδιαίτερες που έχω δοκιμάσει. Είναι πλούσια σε Umami και δίνει την δική της υπογραφή με τον συνδυασμό της καπνιστής πάπρικας, ελαιόλαδου και σκόρδου.

Η αυθεντική συνταγή γίνεται με μπαγιάτικο ψωμί αλλά πιστεύω πως η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην το αντικαταστήσετε με ένα υπέροχο φρέσκο καρβέλι ψωμί της επιλογής σας.

 

Καλή σας όρεξη!

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, σε ταψάκι βάζουμε σε κομμάτια το ψωμί το οποίο έχουμε πασπαλίσει με λίγο λάδι. Τα αφήνουμε να γίνουν λίγο τραγανιστά για λίγο περισσότερο από 5' και τα βγάζουμε.

2
Ολοκλήρωση

Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις σκελίδες σκόρδο και σε μικρά τετράγωνα το ζαμπόν.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και το ζαμπόν. Όταν το σκόρδο πάρεις χρυσό χρώμα βάζουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά για να πάρει ενιαίο χρώμα το φαγητό μας.

3
Ολοκλήρωση

Στην φάση αυτή βάζουμε τα ψωμάκια και ανακατεύουμε για να πάρουν το λάδι και την πάπρικα από τον πάτο της κατσαρόλας. Ρίχνουμε τον ζωμό τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε να πάρει μία βράση ενώ ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για αλάτι τώρα πριν προσθέσουμε τα αυγά γιατί δεν θα μπορέσουμε να τα ανακατέψουμε αργότερα.

4
Ολοκλήρωση

Όταν δούμε ότι βράζει ο ζωμός, σπάμε το αυγό και το βάζουμε σε μια κουτάλα με την οποία το αφήνουμε σιγά σιγά να ακουμπήσει την επιφάνεια του φαγητού. Στο σημείο αυτό μετράμε τον χρόνο αναλόγως αν θέλουμε τα αυγά μελάτα ή σφιχτά. Για την συνταγή αυτή προτείνω μελάτα στα 4.30' - 5'.
Όταν είναι στο επιθυμητό σημείο ο κρόκος, σερβίρουμε σε μπολ με ένα αυγό ανά άτομο και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα μαιντάνό, λίγη πάπρικα κ αν χρειάζεται λίγο πιπέρι καγιέν ακόμα.

5
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Λόγω του ότι η συνταγή έχει λίγα υλικά, προσέξτε η ποιότητα τους να είναι καλή για να ενισχυθεί η γεύση τους.
* Δοκιμάστε την γεύση της σούπας πριν ρίξετε τα αυγά ώστε να μπορείτε να ελέγξετε το αποτέλεσμα.
* Η παραδοσιακή συνταγή θέλει μπαγιάτικο ψωμί. Αν έχετε χρησιμοποιήστε το άφοβα.
* Αν γίνει λίγο πιο καυτερή από όσο θέλατε, συνδυάστε την με ένα ποτήρι λευκό δροσερό κρασί.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Ντοματίνια με μπέϊκον
επόμενο
Σαλάτα του Καίσαρα
προηγούμενο
Ντοματίνια με μπέϊκον
επόμενο
Σαλάτα του Καίσαρα

Πρόσθεσε σχόλιο