Σούπα με πατάτες και πράσο
Μία light σούπα εμπνευσμένη από την Γαλλική Vichyssoise, χωρίς όμως τα περιττά λιπαρά!
Υλικά
400 γρ Πατάτες
2 μεγάλα Πράσο
1 Κρεμμύδι ξερό
4 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 λίτρο Ζωμός λαχανικών
1 κ.σ. Θυμάρι ξερό
Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Καθαρίζουμε και κόβουμε μεγάλους κύβους τα λαχανικά μας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά χωρίς τις πατάτες. Κατά το σοτάρισμα βάζουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. |
| Αφού σοτάρουμε 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε και βάζουμε τον ζωμό. |
| Βράζουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά μας και αποσύρουμε από τη φωτιά. |
| Με ένα blender χειρός, λιώνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μας και την κάνουμε βελουτέ. Στο σημείο αυτό αν θέλουμε να την κάνουμε Vichyssoise, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος (200 ml) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε αλάτι αν χρειάζεται και είστε έτοιμοι! Σερβίρετε με λίγο βούτυρο ώστε να γυαλίσεικαι προσθέστε είτε κρουτόν, είτεε τηγανισμένα κομμάτια μπέικον, είτε παξιμάδια χαρουπιού. |
https://thehungrysloth.com
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο