0 0
Σούπα με πατάτες και πράσο

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
400 γρ Πατάτες
2 μεγάλα Πράσο
1 Κρεμμύδι ξερό
4 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 λίτρο Ζωμός λαχανικών
1 κ.σ. Θυμάρι ξερό
Αλάτι - Πιπέρι

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Σούπα με πατάτες και πράσο

Μία light σούπα εμπνευσμένη από την Γαλλική Vichyssoise, χωρίς όμως τα περιττά λιπαρά!

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Καθαρίζουμε και κόβουμε μεγάλους κύβους τα λαχανικά μας.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά χωρίς τις πατάτες. Κατά το σοτάρισμα βάζουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

2
Ολοκλήρωση

Αφού σοτάρουμε 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε και βάζουμε τον ζωμό.

3
Ολοκλήρωση

Βράζουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά μας και αποσύρουμε από τη φωτιά.

4
Ολοκλήρωση

Με ένα blender χειρός, λιώνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μας και την κάνουμε βελουτέ.
Στο σημείο αυτό αν θέλουμε να την κάνουμε Vichyssoise, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος (200 ml) και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέστε αλάτι αν χρειάζεται και είστε έτοιμοι!

Σερβίρετε με λίγο βούτυρο ώστε να γυαλίσεικαι προσθέστε είτε κρουτόν, είτεε τηγανισμένα κομμάτια μπέικον, είτε παξιμάδια χαρουπιού.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Καλαμαράκια φρικασέ
επόμενο
Κοτόπουλο Παρμεζάνα (Chicken parm)
προηγούμενο
Καλαμαράκια φρικασέ
επόμενο
Κοτόπουλο Παρμεζάνα (Chicken parm)

Πρόσθεσε σχόλιο