Υλικά
- 800 γρ Κοτόπουλο
- 2 Καρότο
- 2 ΠατάταΜέτριες
- 1 Σέλινο
- 2 κ.γ. Ντομάτα πελτές
- 150 γρ ΡύζιΓλασέ
- Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Σε κατσαρόλα με δύο λίτρα νερό βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει. Μαζί με το κοτόπουλο βάζουμε και τις πατάτες και τα καρότα τα οποία έχουμε κόψει σε κύβους, και ολόκληρο το σέλινο. |
2 Ολοκλήρωση | Όταν το κοτόπουλο είναι καλά βρασμένο (1 ώρα περίπου), το αφαιρούμε μαζί με τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Περνάμε τον ζωμό από ένα σουρωτήρι και τον επανατοποθετούμε στην κατσαρόλα μας. |
3 Ολοκλήρωση | Στο σημείο αυτό βάζουμε τον πελτέ τομάτας να διαλυθεί ομοιόμορφα, προσθέτουμε το αλατοπίπερο και δοκιμάζουμε μέχρι να μείνουμε ικανοποιημένοι. |
4 Ολοκλήρωση | Όταν είναι και το ρύζι έτοιμο, βάζουμε τα βρασμένα λαχανικά χωρίς το σέλινο, και το κοτόπουλο με τρόπο τις αρεσκείας μας (Ξεψαχνισμένο ή σε κομμάτια δίπλα απο την σούπα) |
5 Ολοκλήρωση | Χρήσιμα Tips 1.Μπορούμε αντί για ρύζι, να κάνουμε την σούπα βελουτέ. Στο σημείο που ξαναβάζουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, τα περνάμε όλα με ένα μπλέντερ χειρός (μπίμερ) μέχρι να γίνουν κρεμώδης πολτός και έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αν ο πολτός μας βγει πολύ παχύρρευστος, αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό. 2.Μπορούμε πριν βράσουμε τα λαχανικά, να τα σοτάρουμε για 2 λεπτά σε λίγο ελαιόλαδο για να ενισχυθεί η γεύση τους. |