1 0
Σούπα κοτόπουλο (κόκκινη)

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
800 γρ Κοτόπουλο
2 Καρότο
2 Πατάτα Μέτριες
1 Σέλινο
2 κ.γ. Ντομάτα πελτές
150 γρ Ρύζι Γλασέ
Αλάτι - Πιπέρι

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Σούπα κοτόπουλο (κόκκινη)

Σούπα κοτόπουλο για ελαφρύ και θρεπτικό γεύμα, όπως επίσης ιδανική για παιδιά δεδομένου ότι μπορεί να γίνει βελουτέ.

Χαρακτηριστικά:
    Κουζίνα:

    Υλικά

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Σε κατσαρόλα με δύο λίτρα νερό βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει. Μαζί με το κοτόπουλο βάζουμε και τις πατάτες και τα καρότα τα οποία έχουμε κόψει σε κύβους, και ολόκληρο το σέλινο.
    Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μια φορά σε δυνατή φωτιά και χαμηλώνουμε σε χαμηλή προς μέτρια, ενώ ξαφρίζουμε την επιφάνεια του νερού ανά διαστήματα.

    2
    Ολοκλήρωση

    Όταν το κοτόπουλο είναι καλά βρασμένο (1 ώρα περίπου), το αφαιρούμε μαζί με τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Περνάμε τον ζωμό από ένα σουρωτήρι και τον επανατοποθετούμε στην κατσαρόλα μας.

    3
    Ολοκλήρωση

    Στο σημείο αυτό βάζουμε τον πελτέ τομάτας να διαλυθεί ομοιόμορφα, προσθέτουμε το αλατοπίπερο και δοκιμάζουμε μέχρι να μείνουμε ικανοποιημένοι.
    Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει.

    4
    Ολοκλήρωση

    Όταν είναι και το ρύζι έτοιμο, βάζουμε τα βρασμένα λαχανικά χωρίς το σέλινο, και το κοτόπουλο με τρόπο τις αρεσκείας μας (Ξεψαχνισμένο ή σε κομμάτια δίπλα απο την σούπα)
    Μπορούμε να διακοσμήσουμε το πιάτο μας με ψιλοκομμένα φύλλα σέλινο ή πολύ λεπτά στικς απο το κοτσάνι του.

    5
    Ολοκλήρωση

    Χρήσιμα Tips

    1.Μπορούμε αντί για ρύζι, να κάνουμε την σούπα βελουτέ. Στο σημείο που ξαναβάζουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, τα περνάμε όλα με ένα μπλέντερ χειρός (μπίμερ) μέχρι να γίνουν κρεμώδης πολτός και έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αν ο πολτός μας βγει πολύ παχύρρευστος, αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό.

    2.Μπορούμε πριν βράσουμε τα λαχανικά, να τα σοτάρουμε για 2 λεπτά σε λίγο ελαιόλαδο για να ενισχυθεί η γεύση τους.

    Panos

    https://thehungrysloth.com

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Cookies σοκολατας
    επόμενο
    Ντολμαδάκια γιαλαντζί
    προηγούμενο
    Cookies σοκολατας
    επόμενο
    Ντολμαδάκια γιαλαντζί

    Πρόσθεσε σχόλιο