0 0
Σολομός σε σάλτσα κάρυ

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Σολομός σε σάλτσα κάρυ

Σολομός, πιπεριές και σπανάκι δεμένα σε μια γρήγορη σάλτσα κάρυ!

Χαρακτηριστικά:

    Υλικά

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Σε ένα βαθύ τηγάνι. ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει θερμοκρασία το τηγάνι βάζετε για 3 λεπτά τα κομμάτια σολομό από τη μία πλευρά και 3 από την άλλη. Θέλουμε να πάρουν χρώμα εξωτερικά αλλά να είναι ωμός στο κέντρο.

    2
    Ολοκλήρωση

    Αφαιρούμε τον πυρήνα από τα σκόρδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Κόβουμε τις πιπεριές όπως μας ικανοποιεί και τρίβουμε το τζίντζερ.
    Αφαιρούμε με μεγάλη προσοχή τον σολομό όταν είναι έτοιμος και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο, το τριμμένο τζίντζερ και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά μέχρι να αρωματίσουν και να πάρουν χρώμα.

    3
    Ολοκλήρωση

    Όσο σοτάρουμε τα λαχανικά, σε ένα μπολ βάζουμε την πάστα τομάτας και το κάρυ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    4
    Ολοκλήρωση

    Βάζουμε το μείγμα τομάτας-κάρυ στα λαχανικά μας, την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μαζί με τα λαχανικά μας για 1 λεπτό.

    5
    Ολοκλήρωση

    Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν τα υγρά ένα ενιαίο χρώμα. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή ένταση τη φωτιά μας. Με προσοχή μεταφέρουμε τα κομμάτια σολομό στο τηγάνι

    6
    Ολοκλήρωση

    Αφήνουμε για 8 λεπτά από τη μία μεριά τους σολομούς και γυρίζουμε για άλλα 8 από την άλλη.
    Στα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι σε σημεία που χωράει στο τηγάνι χωρίς να ταλαιπωρήσουμε το ψάρι.
    Σερβίρετε όσο είναι ζεστό, μόνο του ή με ρύζι μπασμάτι.

    Καλή σας όρεξη!

    7
    Ολοκλήρωση

    Χρήσιμα Tips

    * Προετοιμάστε πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, την πάστα τομάτας με το κάρυ για να γλυτώσετε ένα βήμα και να είτε σωστοί στους χρόνους που ζητάει ο σολομός.
    * Αν στο κοντινό σας κατάστημα βρείτε πάστα κάρυ, προτιμήστε αυτό αντί για τον συνδυασμό πάστα τομάτας με κάρυ.
    * Προσοχή όταν μεταφέρετε τα κομμάτια του σολομού γιατί είναι πολύ εύθραυστο μόλις πάρει θερμοκρασία.
    * Μπορείτε να γαρνίρετε με ρύζι ή ψητά λαχανικά

    Panos

    https://thehungrysloth.com

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Μους σοκολάτας με γιαούρτι
    επόμενο
    Μανιτάρια αλα κρεμ με μπέϊκον και ζαμπόν
    προηγούμενο
    Μους σοκολάτας με γιαούρτι
    επόμενο
    Μανιτάρια αλα κρεμ με μπέϊκον και ζαμπόν

    Πρόσθεσε σχόλιο