Σνίτσελ χοιρινό με πουρέ γλυκοπατάτας
Χοιρινό σνίτσελ με γευστικό πουρέ απο γλυκοπατάτες.
Υλικά
Για το σνίτσελ
4 Σνίτσελ χοιρινά
2 φλυτζάνια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλυτζάνια Φρυγανιά τρίμμα
Πάπρικα γλυκιά
Αλάτι - Πιπέρι
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 Αυγά
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
700 γρ Γλυκοπατάτες
300 γρ Πατάτες
80 γρ Βούτυρο τύπου Κερκύρας
Γάλα φρέσκο
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Για το σνίτσελΑλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και σε τρία πιάτα βάζουμε αντίστοιχα το αλεύρι, τα αυγά (χτυπημένα) και την τριμμένη φρυγανιά με την πάπρικα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Περνάμε τα σίντσελ από το αλεύρι πρώτα, μετά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά με την πάπρικα. Τα τοποθετούμε στο ταψί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο). |
| Για τον πουρέ γλυκοπατάταςΚαθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια ίδιου μεγέθους. Τις τοποθετούμε σε ατμομάγειρα ή σε κατσαρόλα με καλάθι για μαγείρεμα στον ατμό για περίπου 15 λεπτά η παραπάνω ,ανάλογα το μέγεθος που έχουμε κόψει τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν. Σε περίπτωση που δεν έχουμε τα απαραίτητα σκεύη για μαγείρεμα στον ατμό, βράζουμε τα λαχανικά στον ίδιο χρόνο, φροντίζοντας να τα στραγγίξουμε πολύ καλά στο τέλος του μαγειρέματος για να μην γίνει ο πουρές μας υδαρός. |
| Τοποθετούμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες σε μια κατσαρόλα και τις λιώνουμε αρκετά με το ειδικό εργαλείο ή ,αν διαθέτουμε, με το μύλο λαχανικών. Στη δεύτερη περίπτωση ο πουρές θα γίνει πιο λείος και αφράτος. Στην περίπτωση που δεν διαθέτουμε τίποτα απο τα παραπάνω, μπορούμε να λιώσουμε τα λαχανικά με ένα πιρούνι. Σε κάθε περίπτωση δουλεύουμε τα λαχανικά αρκετά για να μη μείνουν κομματάκια, ανάλογα με τα γούστα μας. |
| Αφού έχουμε λιώσει τα λαχανικά, προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθεί στον πουρέ. Βάζουμε την κατσαρόλα σε πολύ σιγανή φωτιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και προσθέτουμε σιγά σιγά γάλα. Η ποσότητα του γάλακτος που θα πάρει ο πουρές είναι ανάλογη με το πόσο σφιχτή η ρευστή υφή θέλουμε να έχει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά . Σερβίρουμε το σνίτσελ με τον πουρέ όσο είναι ακόμα ζεστά. |
Ηome cook
«κάντε τα καθημερινά απλά»
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο