Υλικά
- 2 Ντομάτες
- 200 γρ Μοτσαρέλα
- 2 κ.σ. ΕλαιόλαδοΈξτρα παρθένο
- 10 φύλλα Βασιλικός φρέσκος
- Ξύδι μπαλσάμικο
- Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Η Ιταλική σημαία σε ένα πιάτο. Γίνεται αντιληπτό από τα χρώματα (κόκκινο, λευκό και πράσινο) και από τα χαρακτηριστικά αρώματα της μοτσαρέλας και του βασιλικού.
Η σαλάτα Caprese, πολύ καλή φίλη της δικής μας Χωριάτικης, προέρχεται από το νησί Capri της Ιταλίας. Δεν είναι γνωστό από πότε υπάρχει, αλλά είναι διαδεδομένη σε όλη την Ιταλία και σε πάρα πολλά μαγαζιά ανά τον κόσμο.
Είναι εύκολη, γρήγορη και πραγματικά πολύ νόστιμη. Αν σε γειτονικό σας κατάστημα, βρείτε βουβαλίσια μοτσαρέλα να την προτιμήσετε γιατί ανεβάζει πολύ την ποιότητα της γεύσης και εννοείται βάζετε φρέσκο βασιλικό (προτείνω ολόκληρο το φύλλο και όχι κομμένο)για να πάρετε ολόκληρη την εμπειρία που έχει να σας προσφέρει το πιάτο αυτό.
Καλή δημιουργία!
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για ατομικές μερίδες Κόψτε τις τομάτες και την μοτσαρέλα σε ροδέλες. |
2 Ολοκλήρωση | Σαλάτα σε σουβλάκι Κόβετε σε κύβους, τις τομάτες και την μοτσαρέλα. |