0 0
Σαλάτα του Καίσαρα

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
Για την σαλάτα
1 Στήθος κοτόπουλο
1 Μαρούλι
4 φέτες Μπέικον
30 γρ Παρμεζάνα flakes
Θυμαρι
1 Σκελίδα σκόρδο
20 ml Ελαιόλαδο
Κρουτόν
Αλάτι - Πιπέρι
Για το Dressing
2 Φιλέτα Αντζούγιας Εναλλακτικά 1 κ.γ. πάστα αντζούγια
2 Σκελίδες σκόρδο
250 γρ Μαγιονέζα
1 κ.γ. Μουστάρδα
1 κ.γ. Worcestershire Sauce
100 ml Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Χυμός λεμονιού
100 γρ Παρμεζάνα
Αλάτι - Πιπέρι
Για decor Παπαρουνόσπορος

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Σαλάτα του Καίσαρα

Η Σαλάτα του Καίσαρα. Μια από τις διασημότερες σαλάτες στον κόσμο.

Κουζίνα:

Υλικά

  • Για την σαλάτα

  • Για το Dressing

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Η Σαλάτα του Καίσαρα, μία από τις διασημότερες σαλάτες του κόσμου, σήμερα υπάρχει ως συνταγή για πάνω από 90 χρόνια. Δεν έχει καμία σχέση με Ρωμαίους αυτοκράτορες όπως λανθασμένα πιστεύουν κάποιοι αλλά με τον Ιταλό δημιουργό της, Cesare Cardini.
Το παράδοξο είναι ότι ενώ δημιουργήθηκε από Ιταλό, η χώρα δημιουργίας της σαλάτας είναι το Μεξικό όπου και ζούσε ο  Cardini.

Δυστυχώς δεν έχουμε 100% τα γεγονότα υπό ποιες συνθήκες δημιουργήθηκε, μιας και μια ιστορία θέλει τον Chef να του τελειώσαν τα υλικά εκείνη την μέρα και πιέστηκε να φτιάξει ένα πιάτο ημέρας, μιαν άλλη τον θέλει να την έφτιαξε ο αδερφός του για Αμερικάνους Αεροπόρους αφού μέχρι κάποια στιγμή την αποκαλούσαν “Η Σαλάτα του Αεροπόρου”.
Ίσως τα γεγονότα να μην είναι τόσο σημαντικά όσο σημαντικό είναι να συμφωνήσουμε στο πόσο ιδιαίτερη γεύση έχει το μοναδικό dressing της, πράγμα που την έκανε να φτάσει και να παραμείνει στις Top 3 έως και σήμερα.

Είναι ένα πιάτο που άνετα μπορεί να καταναλωθεί μόνο του ως πλήρες γεύμα, ή να συνοδεύσει ένα κυρίως πιάτο ως σαλάτα.
Προτείνω ανεπιφύλακτα να φτιάξετε αρκετό dressing και να το διατηρήσετε στο ψυγείο, ώστε να μπορείτε να την φτιάχνετε σύντομα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Προσέξτε μόνο μην το αφήσετε για περισσότερο από 7-8 μέρες.

 

Καλή δημιουργία!

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ βάζετε λίγο ελαιόλαδο, τη σκελίδα σκόρδο και το φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένα και τα ανακατεύετε. Με ένα πινέλο αλείφετε το στήθος κοτόπουλο με λίγο αλατοπίπερο και το βάζετε σε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και ψήνετε για 15'. Μόλις περάσουν τα 15', το γυρίζετε, αλείφετε πάλι από το ίδιο μείγμα και αφήνετε για άλλα 10'. Όταν το χρώμα του είναι χρυσό - καφέ το αποσύρετε από τον φούρνο.

2
Ολοκλήρωση

Κόβετε το μαρούλι σε κάθετες λωρίδες.
Σε ένα μικρό τηγανάκι, βάζετε να πάρουν χρώμα οι φέτες μπέικον για 2-3 λεπτά η κάθε πλευρά και τις αφήνετε στο πλάι.

3
Ολοκλήρωση

Για το Dressing
Στο multi βάζετε όλα τα υλικά εκτός του χυμού λεμόνι και το ελαιόλαδο. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα αλοιφή.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε σιγά σιγά το ελαιόλαδο όσο παράλληλα ανακατεύετε. Όταν έχετε ένα αφράτο και λείο μείγμα, ρίχνετε το λεμονί μαζί με αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζετε για να πάρετε γεύση και αν χρειαστεί να διορθώσετε.

4
Ολοκλήρωση

Στήσιμο

Στο σκεύος που θα σερβίρετε τη Σαλάτα του Καίσαρα, βάζετε το μαρούλι, τα κρουτόν, χοντρά κομμάτια κοτόπουλου, Dressing όσο θέλετε και διακοσμείτε με flakes παρμεζάνας και προαιρετικά με παπαρουνόσπορο.

5
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Το dressing στην συνταγή είναι light. Αν θέλετε πιο έντονη γεύση, διπλασιάστε την ποσότητα στα φιλέτα αντζούγιας.
* Η σαλάτα μπορεί να στηριχθεί άνετα και χωρίς κοτόπουλο και το dressing χωρίς αντζούγια.
* Είναι πολύ σημαντικό το κοτόπουλο να έχει τα καρυκεύματα του γιατί αν το dressing σας έχει κάποια αστοχία, θα το εξισορροπήσει το κοτόπουλο.
* Υπάρχει η εκδοχή να βάλετε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού στο Multi αντί για την μαγιονέζα, και όταν γίνει λείο μείγμα να το μεταφέρετε σε μπολ και να προσθέσετε σιγά σιγά τη μαγιονέζα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει το dressing.
* Για να βάλετε την δική σας υπογραφή, μπορείτε να φτιάξετε δικά σας αρωματικά κρουτόν.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Σούπα σκόρδου (Sopa de Ajo)
επόμενο
Μοσχάρι λεμονάτο με μανιτάρια
προηγούμενο
Σούπα σκόρδου (Sopa de Ajo)
επόμενο
Μοσχάρι λεμονάτο με μανιτάρια

Πρόσθεσε σχόλιο