Υλικά
Για την σαλάτα
- 1 Στήθος κοτόπουλο
- 1 Μαρούλι
- 4 φέτες Μπέικον
- 30 γρ Παρμεζάνα flakes
- Θυμαρι
- 1 Σκελίδα σκόρδο
- 20 ml Ελαιόλαδο
- Κρουτόν
- Αλάτι - Πιπέρι
Για το Dressing
- 2 Φιλέτα ΑντζούγιαςΕναλλακτικά 1 κ.γ. πάστα αντζούγια
- 2 Σκελίδες σκόρδο
- 250 γρ Μαγιονέζα
- 1 κ.γ. Μουστάρδα
- 1 κ.γ. Worcestershire Sauce
- 100 ml Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Χυμός λεμονιού
- 100 γρ Παρμεζάνα
- Αλάτι - Πιπέρι
- Για decor Παπαρουνόσπορος
Οδηγίες
Η Σαλάτα του Καίσαρα, μία από τις διασημότερες σαλάτες του κόσμου, σήμερα υπάρχει ως συνταγή για πάνω από 90 χρόνια. Δεν έχει καμία σχέση με Ρωμαίους αυτοκράτορες όπως λανθασμένα πιστεύουν κάποιοι αλλά με τον Ιταλό δημιουργό της, Cesare Cardini.
Το παράδοξο είναι ότι ενώ δημιουργήθηκε από Ιταλό, η χώρα δημιουργίας της σαλάτας είναι το Μεξικό όπου και ζούσε ο Cardini.
Δυστυχώς δεν έχουμε 100% τα γεγονότα υπό ποιες συνθήκες δημιουργήθηκε, μιας και μια ιστορία θέλει τον Chef να του τελειώσαν τα υλικά εκείνη την μέρα και πιέστηκε να φτιάξει ένα πιάτο ημέρας, μιαν άλλη τον θέλει να την έφτιαξε ο αδερφός του για Αμερικάνους Αεροπόρους αφού μέχρι κάποια στιγμή την αποκαλούσαν “Η Σαλάτα του Αεροπόρου”.
Ίσως τα γεγονότα να μην είναι τόσο σημαντικά όσο σημαντικό είναι να συμφωνήσουμε στο πόσο ιδιαίτερη γεύση έχει το μοναδικό dressing της, πράγμα που την έκανε να φτάσει και να παραμείνει στις Top 3 έως και σήμερα.
Είναι ένα πιάτο που άνετα μπορεί να καταναλωθεί μόνο του ως πλήρες γεύμα, ή να συνοδεύσει ένα κυρίως πιάτο ως σαλάτα.
Προτείνω ανεπιφύλακτα να φτιάξετε αρκετό dressing και να το διατηρήσετε στο ψυγείο, ώστε να μπορείτε να την φτιάχνετε σύντομα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Προσέξτε μόνο μην το αφήσετε για περισσότερο από 7-8 μέρες.
Καλή δημιουργία!
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. |
2 Ολοκλήρωση | Κόβετε το μαρούλι σε κάθετες λωρίδες. |
3 Ολοκλήρωση | Για το Dressing |
4 Ολοκλήρωση | Στήσιμο Στο σκεύος που θα σερβίρετε τη Σαλάτα του Καίσαρα, βάζετε το μαρούλι, τα κρουτόν, χοντρά κομμάτια κοτόπουλου, Dressing όσο θέλετε και διακοσμείτε με flakes παρμεζάνας και προαιρετικά με παπαρουνόσπορο. |
5 Ολοκλήρωση | Χρήσιμα Tips * Το dressing στην συνταγή είναι light. Αν θέλετε πιο έντονη γεύση, διπλασιάστε την ποσότητα στα φιλέτα αντζούγιας. |