0 0
Σάλτσα Μπολονέζ (Bolognese)

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Σάλτσα Μπολονέζ (Bolognese)

H Ιταλίδα "μαμά" της κόκκινης σάλτσας με κιμά!

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Παραδοσιακή σάλτσα Ιταλικού ραγού, προερχόμενη από την Μπολόνια. Διευκρινίζω το “Ιταλικό” ραγού γιατί υπάρχει και το αυθεντικό ραγού που πηγάζει από την Γαλλία και στην δική μας περίπτωση σημαίνει κόκκινη σάλτσα σε συνδυασμό κρέατος και λαχανικών.
Η σάλτσα αυτή είναι από τις ευκολότερες στην παρασκευή τους αλλά έχει μέσα αρκετά κρυμμένα μυστικά ένα εκ των οποίων είναι το πολύ αργό μαγείρεμα. Ο τρόπος μαγειρέματος αυτός αναγκάζει το μοσχάρι να “παραδοθεί” στον χρόνο και την θερμοκρασία και να λιώσει μέσα στην σάλτσα μιας και τα υγρά σιγά σιγά θα περάσουν από μέσα του.
Τα υλικά που έχω χρησιμοποιήσει είναι όσο πιο κοντά γινόταν στην αυθεντική εκτέλεση της συνταγής. Για να έρθετε αν θέλετε ακόμα πιο κοντά στην αρχική, αφαιρέστε το μπέικον, την κανέλα και το μπαχάρι.

Μόλις ανακαλύψετε την μαγεία της σάλτσας Μπολονέζ, θα σας πρότεινα να πειραματιστείτε και να αντικαταστήσετε την σάλτσα κιμά από κλασσικές συνταγές. Δοκιμάστε μουσακά με σάλτσα Μπολονέζ, ή Παστίτσιο, ή μελιτζάνες παπουτσάκια ή ακόμα και γιουβέτσι.
Ενώ πειράζετε την σάλτσα με γνωστά πιάτα όμως, μην ξεχάσετε να την δοκιμάσετε με τον πιο δημοφιλή τρόπο, τις Ταλιατέλες α λα Μπολονέζ με λίγη (ή πολύ) Ιταλική Παρμεζάνα!

Καλή σας όρεξη!

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Τρίβουμε το καρότο και ψιλοκόβουμε το σέλερι, τα κρεμμύδια, τις σκελίδες σκόρδο και το μπέικον.
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψουμε. Βάζουμε τα κομμάτια μόσχου στην κατσαρόλα χωρίς να τα στεγνώσουμε και τα κομμάτια μπέικον.

2
Ολοκλήρωση

Όταν εξατμιστούν τα υγρά και πάρει χρώμα το κρέας, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε για 5'.

3
Ολοκλήρωση

Προσθέτουμε το κρασί και τον ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Προσθέτουμε τις τομάτες και τον χυμό τομάτας μαζί με τα μυρωδικά μας και αφήνουμε να πάρουν και αυτά μια βράση αφού τα ανακατέψουμε μαζί με αλάτι και πιπέρι.

4
Ολοκλήρωση

Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στο 1/3 και με ανοιχτό καπάκι, σιγομαγειρεύουμε για 4.30 με 5 ώρες!
Κατά το μαγείρεμα, ανακατεύουμε ανά μισή με μία ώρα.
Όταν περάσει ο χρόνος μαγειρέματος, μαδάμε το μοσχάρι, είτε βγάζοντας το σε πιάτο και το μαδάμε με πιρούνι (και το επιστρέφουμε στην σάλτσα), είτε πιέζοντας με το εργαλείο που πατάτες τις πατάτες όταν κάνουμε πουρέ.
Ανακατέψτε καλά και μαδήστε όλα τα κομμάτια κρέατος.

5
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Μην στεγνώσετε το κρέας πριν το βάλετε στο λάδι. Για περισσότερη νοστιμιά θέλουμε να βγουν τα υγρά του στην κατσαρόλα μας.
* Η συνταγή δεν θέλει περισσότερα μπαχαρικά από όσα αναγράφονται.
* Δεν χρειάζεται να βάλετε καθόλου ζάχαρη στην κόκκινη σάλτσα. Την ζάχαρη θα την πάρει από τα λαχανικά.
* Σε καμία περίπτωση δεν συνιστώ να το μαγειρέψετε σε χύτρα ταχύτητας.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Cheesecake με ανανά
επόμενο
Χοιρινή τηγανιά
προηγούμενο
Cheesecake με ανανά
επόμενο
Χοιρινή τηγανιά

Πρόσθεσε σχόλιο