0 0
Σάλτσα κιμά

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Σάλτσα κιμά

Η πιο κλασσική συνταγή για μακαρόνια, έτοιμη σε 30 λεπτά!

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ψιλές φέτες ή τα ψιλοκόβουμε.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και βάζουμε να σοτάρουμε τον κιμά.

2
Ολοκλήρωση

Μόλις πάρει χρώμα ο κιμάς, προσθέτουμε λαχανικά μας και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.

3
Ολοκλήρωση

Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ και τον πελτέ τομάτας που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό ή ζωμό.
Βάζουμε το ξύλο κανέλας, τη δάφνη, τον μισό δυόσμο, τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό ή νερό.
Αφήνουμε να βράσει για 25' λεπτά ή μέχρι να δέσει ή σάλτσα μας.

4
Ολοκλήρωση

Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα, ρίχνουμε τον υπόλοιπο δυόσμο και ανακατεύουμε.

Καλή σας όρεξη!!

5
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Αν θέλουμε βράζουμε για λίγο περισσότερο να εξατμιστούν περισσότερα υγρά ώστε να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε παστίτσιο ή μουσακά.
* Αν η σάλτσα προορίζεται για μακαρόνια, ρίξτε το τυρί πρώτα στον κιμά και μετά στα μακαρόνια.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Σπαγγέτι με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών
επόμενο
Κρέπες στο φούρνο με ζαμπόν τυρί
προηγούμενο
Σπαγγέτι με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών
επόμενο
Κρέπες στο φούρνο με ζαμπόν τυρί

Πρόσθεσε σχόλιο