Υλικά
- 3 μεγάλες Μελιτζάνες φλάσκες
- 250gr, Φέτα
- 1 κ.σ. Ξύδι
- Αλάτι
- 150gr. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
- 3 μεγάλες Ντομάτες
- 1 μέτριο Κρεμμύδι ξερό
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι - Πιπέρι
- 1/4 κ.γλ. Ζάχαρη λευκή
- Βασιλικός φρέσκος
- 2 Σκελίδες σκόρδο
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τις καλύπτουμε με νερό και προσθέτουμε 1 κ.σ. ξύδι και αλάτι, Τις αφήνουμε για περίπου 15 λέπτα να ξεπικρίσουν. |
2 Ολοκλήρωση | Στραγγίζουμε τις φέτες μελιτζάνας καλά και τις απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Προσθέτου,ε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου. |
3 Ολοκλήρωση | Για τη σάλτσαΌσο ψήνουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι και τα περνάμε από το μίξερ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μία κ.σ. ελαίολαδο και προσθέτουμε το περιεχόμενο του μίξερ. Τρίβουμε τις σκελίδες σκόρδου και το προσθέτουμε στο μείγμα, τη ζάχαρη και αλατοποιπερώνουμε. Βράζουμε τη σάλτσα μας για 15 λέπτα μέχρι να δέσει και στο τέλος ρίχουμε το φρέσκο βασιλικό. |
4 Ολοκλήρωση | ΣύνθεσηΤυλίγουμε σε ρολάκια κάθε φέτα μελιτζάνας με ένα μπαστουνάκι φέτας και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ενα πυρέξ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Μόλις λιώσει το τυρί είναι ετοιμο. |