0 0
Ριζότο με αρακά και καλαμπόκι

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
1 κούπα Ρύζι Καρολίνα
150 γρ Αρακάς
1 κ.σ. Καλαμπόκι Βρασμένο
1 Κρεμμύδι ξερό
1 Σκελίδα σκόρδο
1 σφηνάκι Κρασί λευκό
2 κ.σ. Μαϊντανός
2 κ.σ. Άνηθος Φρέσκος
2 κ.σ. Βούτυρο
400 ml Ζωμός λαχανικών
Αλάτι - Πιπέρι

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Ριζότο με αρακά και καλαμπόκι

Θρεπτικό και αρωματικό ριζότο! Ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες!

Χαρακτηριστικά:

    Υλικά

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον άνηθο.

    2
    Ολοκλήρωση

    Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε μία κουταλιά βούτυρο και το αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να λιώσει. Βάζουμε το ρύζι μόνο του ώστε να σπυρώσει για ένα λεπτό. Μόλις περάσει το λεπτό βάζουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε συνεχόμενα μέχρι να βγάλει τα υγρά του.

    3
    Ολοκλήρωση

    Σε 3 λεπτά βάζουμε τον αρακά και το καλαμπόκι και κάνουμε ακόμα ένα ανακάτεμα. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί (ένα σφηνάκι) και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

    4
    Ολοκλήρωση

    Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και λίγο από τον ζωμό λαχανικών μέχρι να σκεπάσει το ριζότο. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.
    Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τον ζωμό κάθε φορά που βλέπουμε ότι έχει πιει τα υγρά του και δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε. Θα χρειαστεί να γίνει 3-με 4 φορές αυτό.

    5
    Ολοκλήρωση

    Τέλος, όταν το ρύζι έχει μαλακώσει αλλά δεν έχει λιώσει αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου το ριζότο να πάρει βελούδινη υφή

    6
    Ολοκλήρωση

    Στο σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού, φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή με flakes παρμεζάνας και την αφήνουμε να λιώσει από τη θερμοκρασία του ριζότο.

    Panos

    https://thehungrysloth.com

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Ταρτάκια με κρέμα λεμονιού
    επόμενο
    Τονοσαλάτα Mexican Style
    προηγούμενο
    Ταρτάκια με κρέμα λεμονιού
    επόμενο
    Τονοσαλάτα Mexican Style

    Πρόσθεσε σχόλιο