Ριζότο με αρακά και καλαμπόκι
Θρεπτικό και αρωματικό ριζότο! Ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες!
Υλικά
1 κούπα Ρύζι Καρολίνα
150 γρ Αρακάς
1 Κρεμμύδι ξερό
1 Σκελίδα σκόρδο
1 σφηνάκι Κρασί λευκό
2 κ.σ. Μαϊντανός
2 κ.σ. Άνηθος Φρέσκος
2 κ.σ. Βούτυρο
400 ml Ζωμός λαχανικών
Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον άνηθο. |
| Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε μία κουταλιά βούτυρο και το αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να λιώσει. Βάζουμε το ρύζι μόνο του ώστε να σπυρώσει για ένα λεπτό. Μόλις περάσει το λεπτό βάζουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε συνεχόμενα μέχρι να βγάλει τα υγρά του. |
| Σε 3 λεπτά βάζουμε τον αρακά και το καλαμπόκι και κάνουμε ακόμα ένα ανακάτεμα. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί (ένα σφηνάκι) και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. |
| Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και λίγο από τον ζωμό λαχανικών μέχρι να σκεπάσει το ριζότο. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τον ζωμό κάθε φορά που βλέπουμε ότι έχει πιει τα υγρά του και δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε. Θα χρειαστεί να γίνει 3-με 4 φορές αυτό. |
| Τέλος, όταν το ρύζι έχει μαλακώσει αλλά δεν έχει λιώσει αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου το ριζότο να πάρει βελούδινη υφή |
| Στο σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού, φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή με flakes παρμεζάνας και την αφήνουμε να λιώσει από τη θερμοκρασία του ριζότο. |
https://thehungrysloth.com
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο