0 0
Ριζότο μανιταριών

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
250 γρ Ρύζι Αρμπόριο ή καρολίνα
100 γρ Μανιτάρια
1 Κρεμμύδι ξερό
400 ml Ζωμός λαχανικών
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 κ.σ. Βούτυρο
50 ml Κρασί λευκό
Θυμαρι
Παρμεζάνα

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Ριζότο μανιταριών

Ριζότο με μανιτάρια, θυμάρι και παρμεζάνα!

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα μανιτάρια και από τις 2 μεριές. Όταν πάρουν ελαφρώς χρυσό χρώμα σβήνουμε με λευκό κρασί. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγει το πολύ λάδι.

2
Ολοκλήρωση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε τηγάνι βαθύ βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο . Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ρύζι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα το ρύζι από το ελαιόλαδο. Η διαδικασία αυτή χρειάζεται περίπου 1΄.

3
Ολοκλήρωση

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ζωμό λαχανικών μέχρι να τα σκεπάσει. Όταν πιει τα υγρά του το ρύζι ξαναπροσθέτουμε λίγο ζωμό. Αυτό το κάνουμε έως το ρύζι να φτάσει στο σημείο αλ ντέντε.

4
Ολοκλήρωση

Όταν το ρύζι μας είναι στο επιθυμητό σημείο, αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά που έχουν απομείνει και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε το ριζότο μανιταριών να πάρει βελούδινη υφή.

5
Ολοκλήρωση

Στο σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή flakes παρμεζάνας και αρκετό θυμάρι.

6
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Άν έχουμε φρέσκο θυμάρι το βάζουμε μαζί με το σοτάρισμα των μανιταριών.
* Να έχετε τον ζωμό λαχανικών ζεστό κατά την μεταφορά του στο ριζότο μανιταριών.
* Το ριζότο να το καταναλώνετε πάντα ζεστό μετά το μαγείρεμα. Όσο περνάει ο χρόνος μετά το μαγείρεμα στεγνώνει και έχει την τάση να στερεοποιείται.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Τυροκαυτερή
επόμενο
Πανακότα
προηγούμενο
Τυροκαυτερή
επόμενο
Πανακότα

Πρόσθεσε σχόλιο