Υλικά
- 250 γρ Ρεβίθια
- 1 Μελιτζάνα
- 2 Κολοκύθι
- 1 Πιπεριά κόκκινη γλυκιά
- 1 Κρεμμύδια
- 2 Σκελίδες σκόρδο
- 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 Λουκάνικα χωριάτικαΠροαιρετικά
- 400 ml Χυμός ντομάτας
- 250 γρ Ανθότυρο
- 1 κ.σ. Θυμαρι
- Αλάτι - Πιπέρι
- Μαϊντανός
Οδηγίες
Για να γίνει η συνταγή αυτή στο συντομότερο δυνατό χρόνο (δεδομένου ότι έχετε χύτρα), προτείνω να κάνετε τα βήματα σχεδόν ταυτόχρονα.
Με αυτό τον τρόπο σε μισή ώρα θα έχετε έτοιμα τα ρεθίθια, τη σάλτσα και τα ψητά λαχανικά και θα μας μείνει μόνο να τα φουρνίσουμε όλα μαζί σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Αν πάλι δεν υπάρχει χύτρα, τα ρεβύθια θέλουν 1.5 ώρα βράσιμο οπότε υπολογίστε μισή ώρα πριν να κάνετε την σάλτσα και τα ψητά λαχανικά.
Είναι πραγματικά μία όμορφα διαφορετική συνταγή για όσπρια για να ξεφύγουμε λιγάκι από τα ρεβίθια σούπα.
Να διευκρινίσω ότι ενώ γράφω για την προσθήκη λουκάνικου, μπορείτε αν θέλετε να κάνετε ένα vegetarian πιάτο απλά αγνοώντας το χωριάτικο λουκάνικο και θα βγει εξίσου υπέροχη.
Καλή σας δημιουργία!
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τις αρεσκείας μας. |
2 Ολοκλήρωση | Για τα ρεβίθια Αφού τα έχουμε μουλιάσει για τουλάχιστον 12 ώρες, αδειάζουμε το νερό και τα ξεπλένουμε. |
3 Ολοκλήρωση | Για την σάλτσα Σε μία πλατιά κατσαρόλα, σοτάρουμε με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν λίγο, βάζουμε τον χυμό τομάτας με λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στο σβήσιμο βάζουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε. |
4 Ολοκλήρωση | |
5 Ολοκλήρωση | Αφού όλα μας τα υλικά έχουν μαγειρευτεί με τον τρόπο τους, παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε τα όσπρια, το ανθότυρο, τα ψητά λαχανικά, το λουκάνικο και την σάλτσα. Στο σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με φύλλα μαϊντανού και με λίγο ακόμα τριμμένο ανθότυρο. Καλή σας όρεξη! |