0 0
Ρεβίθια στον φούρνο με μελιτζάνες και ανθότυρο

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Ρεβίθια στον φούρνο με μελιτζάνες και ανθότυρο

Ρεβίθια στο φούρνο με άρωμα λαχανικών και ανθότυρο!

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Για να γίνει η συνταγή αυτή στο συντομότερο δυνατό χρόνο (δεδομένου ότι έχετε χύτρα), προτείνω να κάνετε τα βήματα σχεδόν ταυτόχρονα.
Με αυτό τον τρόπο σε μισή ώρα θα έχετε έτοιμα τα ρεθίθια, τη σάλτσα και τα ψητά λαχανικά και θα μας μείνει μόνο να τα φουρνίσουμε όλα μαζί σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Αν πάλι δεν υπάρχει χύτρα, τα ρεβύθια θέλουν 1.5 ώρα βράσιμο οπότε υπολογίστε μισή ώρα πριν να κάνετε την σάλτσα και τα ψητά λαχανικά.

Είναι πραγματικά μία όμορφα διαφορετική συνταγή για όσπρια για να ξεφύγουμε λιγάκι από τα ρεβίθια σούπα.

Να διευκρινίσω ότι ενώ γράφω για την προσθήκη λουκάνικου, μπορείτε αν θέλετε να κάνετε ένα vegetarian πιάτο απλά αγνοώντας το χωριάτικο λουκάνικο και θα βγει εξίσου υπέροχη.

Καλή σας δημιουργία!

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τις αρεσκείας μας.

2
Ολοκλήρωση

Για τα ρεβίθια

Αφού τα έχουμε μουλιάσει για τουλάχιστον 12 ώρες, αδειάζουμε το νερό και τα ξεπλένουμε.
Σε μια χύτρα βάζουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν, ρίχνουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Ξαφρίζουμε την επιφάνεια, ρίχνουμε μισή κουταλιά αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και κλείνουμε το καπάκι.
Υπολογίζουμε να μαγειρευτούν για μισή ώρα αφού αρχίσει να σφυρίζει η χύτρα μας.
Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε με ένα μπολ από κάτω ώστε να κρατήσουμε τον ζωμό τους.

3
Ολοκλήρωση

Για την σάλτσα

Σε μία πλατιά κατσαρόλα, σοτάρουμε με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν λίγο, βάζουμε τον χυμό τομάτας με λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στο σβήσιμο βάζουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Με ένα blender χειρός, πολτοποιούμε την σάλτσα. Όταν είναι έτοιμα τα ρεθίθια, παίρνουμε τον ζωμό που κρατήσαμε και ομογενόποιούμε την σάλτσα μας ενώ παράλληλα την αραιώνουμε ελαφρώς.

4
Ολοκλήρωση

Για τα ψητά λαχανικά και το λουκάνικο

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τοποθετούμε τα λαχανικά και το λουκάνικο (αν βάλετε) και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και γίνει το λουκάνικο.

5
Ολοκλήρωση

Αφού όλα μας τα υλικά έχουν μαγειρευτεί με τον τρόπο τους, παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε τα όσπρια, το ανθότυρο, τα ψητά λαχανικά, το λουκάνικο και την σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να μοιραστούν τα υλικά μας σε όλο το σκεύος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά ακόμα.

Στο σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με φύλλα μαϊντανού και με λίγο ακόμα τριμμένο ανθότυρο.

Καλή σας όρεξη!

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Σαλάτα με πικάντικο γλυκόξινο κοτόπουλο και μαύρο σουσάμι
επόμενο
Πως προετοιμάζουμε μανιτάρια Portobello
προηγούμενο
Σαλάτα με πικάντικο γλυκόξινο κοτόπουλο και μαύρο σουσάμι
επόμενο
Πως προετοιμάζουμε μανιτάρια Portobello

Πρόσθεσε σχόλιο