0 0
Ρεβίθια σαλάτα με ταχίνι

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
600 γρ Ρεβίθια
1 Ντομάτα
2 Πιπεριές Φλωρίνης ψητές Κονσέρβα
2 Κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κ.σ Δυόσμος φρέσκος
1 φύλλο Δάφνη
Για τη σάλτσα
2 κ.σ Ταχίνι
1 κ.γ Μέλι
2 Λεμόνια Το χυμό τους
80 ml Σησαμέλαιο
2 Σκελίδες σκόρδο
Αλάτι - Πιπέρι

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Ρεβίθια σαλάτα με ταχίνι

Ρεβίθια σαλάτα με ταχίνι, ψητές πιπεριές φλωρίνης και δυόσμο

Χαρακτηριστικά:
  • Vegan
Κουζίνα:

Υλικά

  • Για τη σάλτσα

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Βάζουμε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα με νερό μαζί
με τη δάφνη σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε
να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν
περίπου 50 λεπτά.

2
Ολοκλήρωση

Όσο μαγειρεύονται τα ρεβίθια, αφαιρούμε τους σπόρους απο την ντομάτα
και κόβουμε τη σάρκα σε μικρά καρέ.
Ξεπλένουμε τις ψητές πιπεριές φλωρίνης, τις στεγνώνουμε καλά και τις κόβουμε
επίσης σε καρέ.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το δυόσμο.

3
Ολοκλήρωση

Αφού βράσουν τα ρεβίθια , τα σουρώνουμε,αφαιρούμε τη δάφνη και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Έχουμε προσέξει κατα το βράσιμο να μαλακώσουν αλλά να μην λιώνουν.
Τα βάζουμε σε μεγάλο μπωλ και τα αναμιγνύουμε με τα λαχανικά
που ετοιμάσαμε προηγουμένως.

4
Ολοκλήρωση

Για τη σάλτσα

Σε ένα μπωλ, βάζουμε το σησαμέλαιο, το ταχίνι, το μέλι , τον χυμό απο τα λεμόνια,
το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να
ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τη σάλτσα στο μπωλ με τα ρεβίθια, ανακατεύουμε καλά
και σερβίρουμε.

Cookos

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Γλυκό μωσαϊκό
επόμενο
Μεσογειακά Liguini
προηγούμενο
Γλυκό μωσαϊκό
επόμενο
Μεσογειακά Liguini

Πρόσθεσε σχόλιο