0 0
Πως προετοιμάζουμε μανιτάρια Portobello

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Πως προετοιμάζουμε μανιτάρια Portobello

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Αν και είναι αποδεκτό σε κάποιες κουζίνες να μην γίνονται όλα τα βήματα που θα γράψω για την κατανάλωση μανιταριών, θα πρότεινα για λόγους γευστικούς αλλά και υγείας να τα ακολουθήσετε πριν από κάθε σας μαγείρεμα.
Να τονίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν πλένουμε τα φρέσκα μανιτάρια με νερό γιατί το απορροφούν και θα βγάλουν τα υγρά στο φαγητό.Αν δεν έχετε καθαρίσει μανιτάρια ποτέ, διαβάστε τα παρακάτω βήματα και θα είστε σε θέση να τα καθαρίσετε σε 5 λεπτά!

Όταν αγοράζετε μανιτάρια, αν δεν είναι σε συσκευασία, να τα κοιτάτε από την μεριά του κοτσανιού και προσέξτε το σπογγώδες σημείο τους  (σκούρα καφέ περιοχή περιμετρικά) να μην έχει σημάδια υγρασίας. Όσο περισσότερα τέτοια σημάδια έχει τόσο πιο ώριμο είναι το μανιτάρι και έχει πιο έντονη την οσμή και τη δύναμη της υγρασίας.

Καλή σας δημιουργία!

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Με ένα μαχαίρι μικρό κόβουμε το κοτσάνι. Στα Portobello το κοτσάνι είναι πολλές φορές σκληρό και ίσως να έχει υφή ξύλου σε κάποια σημεία αν το μανιτάρι είναι πολύ ώριμο.

2
Ολοκλήρωση

Με ένα κουτάλι απαλά, αφαιρέστε το σπογγώδες του μανιταριού.

3
Ολοκλήρωση

Με χαρτί ή με καθαρό πανί σκουπίστε αν δείτε σημεία με χώμα όπως στην φωτογραφία.
Κάνοντας αυτά τα βήματα, μπορείτε μετά να κόψετε τα μανιτάρια με όποιον τρόπο θέλετε και να τα μαγειρέψετε άφοβα.

Καλή σας όρεξη!

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Ρεβίθια στον φούρνο με μελιτζάνες και ανθότυρο
επόμενο
Τραχανότο με μανιτάρια
προηγούμενο
Ρεβίθια στον φούρνο με μελιτζάνες και ανθότυρο
επόμενο
Τραχανότο με μανιτάρια

Πρόσθεσε σχόλιο