0 0
Πως καθαρίζουμε ψάρια

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Πως καθαρίζουμε ψάρια

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Μια εύκολη διαδικασία που αν δεν την γνωρίζουμε μας φαίνεται βουνό.

Σε 3 απλά βήματα σας δείχνουμε πως να καθαρίζετε μόνοι σας τα ψάρια που χρειάζονται καθάρισμα (κάποια δεν χρειάζονται καθόλου) χωρίς να έχετε εξειδικευμένο εξοπλισμό ώστε να αποφεύγετε τον χρόνο αναμονής στον ιχθυοπώλη .

Δοκιμάστε το και μόλις το συνηθίσετε δεν θα χρειάζεστε πάνω από πέντε λεπτά ανά ψάρι!!

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Αφαιρούμε τα λέπια

Πιάνουμε το ψάρι από το κεφάλι και με ένα μαχαίρι οδοντωτό όπως εκείνα του ψωμιού, με φορά από την ουρά προς το κεφάλι γδέρνουμε τη σάρκα του ψαριού. Δεν χρειάζεται να βάλετε δύναμη γιατί θα τραυματίσετε τη σάρκα του ψαριού. Το κάνετε 4-5 φορές από κάθε πλευρά και κάτω από την κοιλιά του μέχρι να σταματήσετε να βλέπετε λέπια στο μαχαίρι ή να ακούτε τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνουν τα λέπια όταν αποκολλιούνται από τη σάρκα.
Για να μην πετιούνται τα λέπια στην κουζίνα, μπορείτε να το κάνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.

2
Ολοκλήρωση

Αφαιρούμε τα βράγχια

Στο πλάι του κεφαλιού βρίσκουμε το άνοιγμα για τα βράγχια του ψαριού.
Με το ένα χέρι κρατάμε το κεφάλι και με το άλλο, πιέζουμε τα δυο μας δάχτυλα από την μία μεριά μέχρι να βγουν από την άλλη.
Στην ουσία πιέζουμε τα βράγχια ώστε να βγουν όλα από την ίδια μεριά.
Αν κάποιο δεν βγαίνει μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ψαλιδάκι ώστε να κόψουμε κάποιο μέρος αν είναι επίμονο.

3
Ολοκλήρωση

Αφαιρούμε τα εντόσθια

Με ένα μαχαίρι σκίζουμε από την κοιλιά έως τον λαιμό. Το μαχαίρι μπαίνει μέχρι να νιώσετε ότι δεν κατεβαίνει άλλο λόγο της σπονδυλικής του στήλης.
Κρατώντας ανάποδα το ψάρι (το κεφάλι να κοιτάει προς τα εσάς) βάζουμε τον δείχτη και το μεσαίο μας δάχτυλο (αν είναι μικρό το ψάρι, μόνο τον δείκτη) με φορά από την κοιλιά προς το κεφάλι τραβώντας προσεκτικά ότι βρίσκετε στην περιοχή εκεί.
Τελειώνοντας τη διαδικασία θα πρέπει να μπορείτε να δείτε από την κοιλιά του όλη τη διαδρομή προς το κεφάλι του.
Τέλος από τη δεξιά πλευρά στην κοιλιά θα δείτε σαν μικρό φασολάκι, ένα σκουρόχρωμο μέρος το οποίο πρέπει να αφαιρέσετε και είστε έτοιμοι.

4
Ολοκλήρωση

Ξεπλύνετε τελευταία φορά εξωτερικά και εσωτερικά με νερό και τα ψάρια σας είναι έτοιμα!

Καλή μαγειρική!!

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Κοτόπουλο σε μπύρα με κρύα σάλτσα λαχανικών
επόμενο
Τσιπούρες σκορδάτες με δεντρολίβανο
προηγούμενο
Κοτόπουλο σε μπύρα με κρύα σάλτσα λαχανικών
επόμενο
Τσιπούρες σκορδάτες με δεντρολίβανο

Πρόσθεσε σχόλιο