Οδηγίες
Μια εύκολη διαδικασία που αν δεν την γνωρίζουμε μας φαίνεται βουνό.
Σε 3 απλά βήματα σας δείχνουμε πως να καθαρίζετε μόνοι σας τα ψάρια που χρειάζονται καθάρισμα (κάποια δεν χρειάζονται καθόλου) χωρίς να έχετε εξειδικευμένο εξοπλισμό ώστε να αποφεύγετε τον χρόνο αναμονής στον ιχθυοπώλη .
Δοκιμάστε το και μόλις το συνηθίσετε δεν θα χρειάζεστε πάνω από πέντε λεπτά ανά ψάρι!!
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Αφαιρούμε τα λέπια Πιάνουμε το ψάρι από το κεφάλι και με ένα μαχαίρι οδοντωτό όπως εκείνα του ψωμιού, με φορά από την ουρά προς το κεφάλι γδέρνουμε τη σάρκα του ψαριού. Δεν χρειάζεται να βάλετε δύναμη γιατί θα τραυματίσετε τη σάρκα του ψαριού. Το κάνετε 4-5 φορές από κάθε πλευρά και κάτω από την κοιλιά του μέχρι να σταματήσετε να βλέπετε λέπια στο μαχαίρι ή να ακούτε τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνουν τα λέπια όταν αποκολλιούνται από τη σάρκα. |
2 Ολοκλήρωση | Αφαιρούμε τα βράγχια Στο πλάι του κεφαλιού βρίσκουμε το άνοιγμα για τα βράγχια του ψαριού. |
3 Ολοκλήρωση | Αφαιρούμε τα εντόσθια Με ένα μαχαίρι σκίζουμε από την κοιλιά έως τον λαιμό. Το μαχαίρι μπαίνει μέχρι να νιώσετε ότι δεν κατεβαίνει άλλο λόγο της σπονδυλικής του στήλης. |
4 Ολοκλήρωση | Ξεπλύνετε τελευταία φορά εξωτερικά και εσωτερικά με νερό και τα ψάρια σας είναι έτοιμα! Καλή μαγειρική!! |