0 0
Πως καθαρίζουμε γαρίδες

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Πως καθαρίζουμε γαρίδες

Καθαρίστε φρέσκες γαρίδες γρήγορα και εύκολα!

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Τα κυρίως πιάτα, εκείνα που είναι λιγάκι πιο ιδιαίτερα από τα υπόλοιπα, βασίζονται σε δύο πράγματα. Στην απλότητα του να τα δημιουργήσεις και στις πρώτες ύλες. Η γαρίδα είναι μία πολύ ευαίσθητη πρώτη ύλη που ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η κατεψυγμένη εκδοχή της δεν είναι άσχημη, θα δείτε ότι η φρέσκια πραγματικά έχει μια άλλη δύναμη.

Αν θέλετε, όπως και εμείς στο cookos να χρησιμοποιήσετε φρέσκες γαρίδες στο φαγητό σας, θα σας βοηθήσουμε να τις καθαρίσετε σωστά!

 

Καλή δημιουργία.

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Πιάνουμε την γαρίδα κατά μήκος. Ξεπλένουμε αν χρειάζεται και πίανουμε με το αριστερό μας χέρι το κεφάλι της μέχρι το σημείο που ξεκινάνε τα πόδια της.

2
Ολοκλήρωση

Χωρίς ιδιαίτερη πίεση ενώ κρατάμε σταθερό το σώμα της, με το άλλο μας χέρι πιέζουμε σαν να προσπαθούμε να τη "σπάσουμε". Καθώς τη
λυγίζουμε περιστρέφουμε το χέρι μας ελαφρά μέχρι να αποκολληθεί το κεφάλι από το υπόλοιπο σώμα.

3
Ολοκλήρωση

Με ένα μαχαιράκι ή ακόμα και με τα χέρια μας, αφαιρούμε το κέλυφος γύρω από το σώμα της επιλέγοντας αν θέλουμε να αφήσουμε την ουρά ή όχι.
Κοιτάμε τη ράχη της. Αν δούμε ότι υπάρχει μια μαύρη λωρίδα κατά μήκος της, τότε με τη μύτη του μαχαιριού ή με οδοντογλυφίδα την αφαιρούμε. Στο σημείο εκείνο είναι το έντερο της και υπάρχουν φορές που υπάρχει άμμος την οποία δεν θέλουμε στο φαγητό μας.
Στην περίπτωση που η σκουρόχρωμη αυτή λωρίδα φαίνεται πιο βαθιά, κάνουμε μια πολύ μικρή τομή με το μαχαίρι χαράσσοντας την πλάτη της και την αφαιρούμε.

4
Ολοκλήρωση

Όταν τελειώσουμε τη διαδικασία αυτή, ξεπλένουμε για τυχόν ακαθαρσίες ή κομμάτια από το κέλυφός τους και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη με το μόνο αρνητικό, αν είναι πολλές οι γαρίδες να σας πάρει λίγο από το χρόνο προετοιμασίας για να τις καθαρίσετε. Η διαφορά στη γεύση όμως αξίζει τον χρόνο αυτό!

Τέλος προτείνω, να κρατήσετε τα κεφάλια για να κάνετε ένα εξαιρετικό ζωμό που θα χρησιμοποιήσετε αργότερα κατά το μαγείρεμα.

Καλή σας όρεξη!

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Σπιτικός γύρος χοιρινός
επόμενο
Κρέπες (βασική συνταγή)
προηγούμενο
Σπιτικός γύρος χοιρινός
επόμενο
Κρέπες (βασική συνταγή)

Πρόσθεσε σχόλιο