0 0
Πως αποφλοιώνουμε και ξε-σποριάζουμε τις τομάτες (Μπλανσάρισμα)

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Πως αποφλοιώνουμε και ξε-σποριάζουμε τις τομάτες (Μπλανσάρισμα)

Χαρακτηριστικά:

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Για να μην ταλαιπωρούμαστε προσπαθώντας να αφαιρέσουμε την φλούδα από την σάρκα της τομάτας, τραυματίζοντάς την παράλληλα,
    στο cookos.gr κάνουμε αυτά τα 4 απλά βήματα για να τις μπλανσάρουμε.

    Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μαχαίρι με μύτη για να αφαιρέσετε το κοτσάνι, λίγο βραστό νερό και τρεχούμενο νερό βρύσης!

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Ξεφλούδισμα με Blanching

    Βάζουμε να βράζει νερό σε μια κατσαρόλα.
    Με το μαχαίρι μας, τρυπάμε με την μύτη του γύρω - γύρω από το κοτσάνι και το αφαιρούμε

    2
    Ολοκλήρωση

    Από την αντίθετη μεριά που βρίσκεται το κοτσάνι, χαράσσουμε ένα Χ απαλά με το μαχαίρι μας ίσα- ίσα να περάσει ελαφρά από την φλούδα.

    3
    Ολοκλήρωση

    Ρίχνουμε τις τομάτες στο βραστό νερό και αφήνουμε για 1' το πολύ.
    Με τρυπητή κουτάλα τις αφαιρούμε μία - μία και τις βάζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Αν είναι πολλές τις βάζουμε σε σουρωτήρι κάτω από νερό βρύσης.

    4
    Ολοκλήρωση

    Με το χέρι τραβάμε τις φλούδες και με μεγάλη ευκολία τις αποκολλούμε από την υπόλοιπη τομάτα.

    5
    Ολοκλήρωση

    Αφαίρεση σπόρων

    Αφού έχουμε αφαιρέσει την φλούδα και θέλουμε να αφαιρέσουμε τους σπόρους της τομάτας μαζί με τα περιττά υγρά, την κόβουμε στα τέσσερα.

    6
    Ολοκλήρωση

    Στο πλάι σε κάθε μεριά, θα υπάρχει μία κοιλότητα με ευδιάκριτους κίτρινοπράσινους σπόρους τους οποίους μπορούμε είτε να αφαιρέσουμε με το χέρι είτε με μαχαίρι.
    Αν δεν φαίνονται με το μάτι, τότε πιέζουμε ελαφρώς με τα 2 μας δάχτυλα τα πλαϊνά του κομματιού που κρατάμε. Αν πιέζεται σχετικά δύσκολα τότε δεν υπάρχουν σπόροι μέσα στο κομμάτι αυτό. Αν πιέζεται εύκολα όμως, τότε κάνουμε μια μικρή τομή με το μαχαίρι μας και τους αφαιρούμε από εκεί.

    7
    Ολοκλήρωση

    Έχοντας μόνο την σάρκα τις τομάτας μπορείτε να την τεμαχίσετε όπως θέλετε. Είτε σε λωρίδες, είτε σε κύβους, είτε να την αφήσετε ολόκληρη αν πρόκειται να φτιάξετε σάλτσα τομάτας.

    Panos

    https://thehungrysloth.com

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Τσιπούρες σκορδάτες με δεντρολίβανο
    επόμενο
    Σούπα λαχανικών βελουτέ
    προηγούμενο
    Τσιπούρες σκορδάτες με δεντρολίβανο
    επόμενο
    Σούπα λαχανικών βελουτέ

    Πρόσθεσε σχόλιο