0 0
Πουρές φούρνου με χωριάτικα λουκάνικα

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Πουρές φούρνου με χωριάτικα λουκάνικα

Χειροποίητος πουρές πατάτας σε βάση από χωριάτικα λουκάνικα. Ένα διαφορετικό φαγητό από εκείνα που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε στο φούρνο!

Υλικά

  • Για τον πουρέ

  • Για την βάση

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους για να μαλακώσουν πιο εύκολα κατά το βράσιμο.
Σε 1,5 λίτρο αλατισμένο νερό τις βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσουν. Όταν σπάνε με ευκολία πιέζοντας τα κομμάτια, τις αποσύρουμε.
Ο χρόνος είναι περίπου στα 20 λεπτά.

2
Ολοκλήρωση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις σκελίδες σκόρδο και σε λεπτές λωρίδες το κρεμμύδι. Σε τηγάνι με βαθιά βάση σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν. Παράλληλα κόβουμε τα λουκάνικα σε λωρίδες.

3
Ολοκλήρωση

Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά σε 5-6 λεπτά, βάζουμε τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα για άλλα 5 λεπτά. Στην φάση αυτή τα λουκάνικα θα βγάλουν το λίπος τους στο τηγάνι. Για να δέσουμε τα υγρά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθεί και να μην πιάσει στο τηγάνι μας.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και λίγο από τα υγρά. Προσθέτουμε το ζωμό βοδινού, το θυμάρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε για 15 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ανά διαστήματα ανακατεύουμε.

4
Ολοκλήρωση

Όταν οι πατάτες είναι μαλακές, ρίχνουμε το νερό κρατώντας τες με ένα σουρωτήρι. Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και με το εργαλείο για πουρέ ή ακόμα και με πιρούνι αν δεν έχουμε το απαραίτητο εργαλείο, τις λιώνουμε.
Ρίχνουμε το γάλα, το τυρί σταδιακά και το βούτυρο και συνεχίζουμε να τις λιώνουμε ώσπου να δημιουργηθεί σφιχτός πουρές.

5
Ολοκλήρωση

Σε ένα ταψί, βάζουμε τα λουκάνικα με τα υγρά τους και τα σκεπάζουμε με τριμμένο τσένταρ. Με μια πλατιά κουτάλα μαγειρικής, φτιάχνουμε οβάλ ή κυκλικά σχήματα τον πουρέ και τα τοποθετούμε σε όλο το ταψί μέχρι να καλύψουν την βάση, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

6
Ολοκλήρωση

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα, αφήνουμε το φαγητό μας για άλλα 20 λεπτά. Όταν ο πουρές κάνει καφετί κορυφές, είναι έτοιμο.

7
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Αν ο πουρές βγει πιο αραιός από όσο έπρεπε και δεν στέκεται, προσθέστε περισσότερο τυρί μέχρι να είστε ικανοποιημένοι.
* Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο δώστε του 5 λεπτά να "ξεκουραστεί" και να μπορεί να σταθεί όμορφα στο πιάτο σας.
* Αν έχετε φρέσκο θυμάρι προτιμήστε το αλλά θα το βάλετε στο τέλος πριν το βάλετε στον φούρνο.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Τούρτα παγωτό με μπισκότα oreo
επόμενο
Γαύρος μαρινάτος
προηγούμενο
Τούρτα παγωτό με μπισκότα oreo
επόμενο
Γαύρος μαρινάτος

Πρόσθεσε σχόλιο