Υλικά
- 6-7 Πατάτες
- 1 Κρεμμύδι ξερόψιλοκομμένο
- 200gr Ελιές πράσινεςκομμένες σε ροδέλες
- 120gr. Αγγούρι Τουρσί
- 3 Αυγάβρασμένα
- 1 κ.σ. Μαϊντανόςψιλοκομμένος
- Αλάτι - Πιπέρι
Για τη σως
- 1 κεσεδάκι Γιαούρτι αγελαδινόδιπλοστραγγιστό
- 1 κ.σ. Μουστάρδα
- Αλάτι - Πιπέρι
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Ξύδι
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Έπειτα τις βράζουμε σε μία κατσαρόλα για 15 λεπτά περίπου. Για να ελέγξουμε αν έχουν βράσει. τις τρυπάμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά. |
2 Ολοκλήρωση | Για τη σωςΣε ένα μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. |
3 Ολοκλήρωση | Σε μία σαλατιέρα βάζουμε τις βρασμένες πατάτες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αγγουράκι τουρσί, τα βρασμένα αυγά. τις ελιές. το μαϊντανο και αλατοπιπερώνουμε. Περισχύνουμε με τη σως και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να αναμειχθούν καλά τα υλικά. |
4 Ολοκλήρωση | Διατηρείται στο ψυγείο. Σερβίρεται ιδανικά κρύα. |