0 0
Παραδοσιακό ρυζόγαλο

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
100gr. ρυζι γλασέ
200ml. Νερό
650ml. Γάλα Αγελάδος φρέσκο
λίγο Αλάτι
100gr. Ζάχαρη Καστανή
2 κ.σ. Κορν φλάουρ
για το πασπάλισμα Κανέλλα τριμμένη
2 Βανίλια σε σκόνη

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Παραδοσιακό ρυζόγαλο

Το παραδοσιακό ρυζόγαλο της γιαγιάς, με βελούδινη κρέμα και υπέροχο άρωμα κανέλας!

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Σε μια κατσαρόλα βράζω 200 ml νερό, ρίχνω το ρύζι και το αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
Προσθέτω 600ml. γάλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τη ζάχαρη και τη βανίλια ανακατεύοντας συνέχεια. Βράζουμε σε μέτρια προς σιγανή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.

2
Ολοκλήρωση

Σε ένα μπολ διαλύω το κόρν φλάουρ σε 50 ml κρύο γάλα και προσθέτω το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας να πάει παντού.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να πήξει το μείγμα, και γίνει σαν κρέμα.

3
Ολοκλήρωση

Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.

katrinavog

Ηome cook «κάντε τα καθημερινά απλά»

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Κεφτεδάκια τηγανιτά
επόμενο
Κλέφτικο μοσχάρι στη λαδόκολλα
προηγούμενο
Κεφτεδάκια τηγανιτά
επόμενο
Κλέφτικο μοσχάρι στη λαδόκολλα

Πρόσθεσε σχόλιο