Υλικά
- 600γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 μεγαλο Κρεμμύδι ξερό
- 60 γρ Ελαιόλαδο
- 1 μεγαλο Καρότο
- 40γρ Κρασί λευκό
- 50γρ Χυμός ντομάτας
- 2 κουταλάκια του γλυκου Ντομάτα πελτές
- 2 Γαρίφαλο oλόκληρο
- 2 Κανέλλα ξύλο
- 2 Μπαχάρι
- Ψιλοκομμενος Μαϊντανός
- 1 πακετο Μακαρόνια
- 4 μεγάλες κουταλιες Βούτυρο
- 3 κουταλιές μεφαλες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 λιτρο Γάλα φρέσκο
- 250 γρ Κεφαλοτύρι
- 2 Σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για τον κιμάΣε μέτρια φωτιά σωταρουμε τον κιμά με ελαιόλαδο. |
2 Ολοκλήρωση | Αφου έχει εξατμιστεί το κρασί μας, προσθέτουμε υγρά |
3 Ολοκλήρωση | Για τα μακαρόνιαΒάζουμε να βράσει νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι. |
4 Ολοκλήρωση | Για την ΜπεσαμέλΣε μέτρια φωτιά σωταρουμε τις 4 μεγάλες κουταλιές βούτυρο. |
5 Ολοκλήρωση | Αφού οι παρασκευές μας είναι όλες έτοιμες κ έχουμε απλώσει τα μακαρόνια στο ταψί προσθέτουμε σε στρώση τον κιμά (προσέχουμε να μην έχει πολλά υγρά) |
6 Ολοκλήρωση | Απλώνουμε προσεχτικά τη μπεσαμέλ μας και προσθέτουμε προαιρετικά εάν θελουμε λίγο απ το κεφαλοτύρι από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 - 25 λεπτά. |