0 0
Παραδοσιακό Παστίτσιο

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
600γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγαλο Κρεμμύδι ξερό
60 γρ Ελαιόλαδο
1 μεγαλο Καρότο
40γρ Κρασί λευκό
50γρ Χυμός ντομάτας
2 κουταλάκια του γλυκου Ντομάτα πελτές
2 Γαρίφαλο oλόκληρο
2 Κανέλλα ξύλο
2 Μπαχάρι
Ψιλοκομμενος Μαϊντανός
1 πακετο Μακαρόνια
4 μεγάλες κουταλιες Βούτυρο
3 κουταλιές μεφαλες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λιτρο Γάλα φρέσκο
250 γρ Κεφαλοτύρι
2 Σκελίδες σκόρδο
Αλάτι - Πιπέρι

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Παραδοσιακό Παστίτσιο

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Για τον κιμά

Σε μέτρια φωτιά σωταρουμε τον κιμά με ελαιόλαδο.
Αφου τσιγαριστει προσθέτουμε το κρεμμύδι
ψιλοκομμένο, τις σκελίδες σκόρδο και το
καρότο τριμμένο στον τρίφτη.
Στη συνέχεια αφού τα έχουμε σωταρει όλα ,
σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να
εξατμιστεί.

2
Ολοκλήρωση

Αφου έχει εξατμιστεί το κρασί μας, προσθέτουμε υγρά
,το χυμό ντομάτας και τον πελτέ.
Καρυκεύουμε και προσθέτουμε τα γαρύφαλα ,
τα μπαχάρια και τα ξύλα κανέλας.Αφηνουμε να
βράσει για 25 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Τελος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

3
Ολοκλήρωση

Για τα μακαρόνια

Βάζουμε να βράσει νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι.
Χρησιμοποιουμε 1 πακέτο μακαρόνια χονδρά για ένα μεσαίου μεγέθους ταψί.
Τα βράζουμε για περίπου 10´.Τα σουρώνουμε καλά και προσθέτουμε
βούτυρο για να μη μας κολλήσουν.
Τα απλώνουμε στο ταψί μας και προσθέτουμε το τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι.

4
Ολοκλήρωση

Για την Μπεσαμέλ

Σε μέτρια φωτιά σωταρουμε τις 4 μεγάλες κουταλιές βούτυρο.
Αφου λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι κ ανακατεύουμε καλά και
γρήγορα με ένα αναδευτήρι.
Αφου το αλεύρι μαζί με το βούτυρο αρχίζει κ πέρνει σχήμα κ γίνεται
μίγμα προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα (το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος).
Ανεβαζουμε λίγο παραπάνω τη θερμοκρασία μας και ανακατευουμε καλά κ αρκετά γρήγορα καθόλη τη διάρκεια που βάζουμε το γάλα καθώς κ μετά μέχρι να πήξει το μίγμα μας! Καρυκευουμε.
Τip : Σε περίπτωση που φτιάχνετε μπεσαμέλ και δε πήζει το μίγμα σας μια εύκολη λύση είναι να βάλετε σ ένα ποτηράκι μικρό ελαιόλαδο μέχρι τη μέση κ 3 κουταλιές του γλυκού αλεύρι.Ανακατευετε καλά κ το προσθέτετε στο μίγμα της μπεσαμέλ που είναι ήδη ζεστη.

5
Ολοκλήρωση

Αφού οι παρασκευές μας είναι όλες έτοιμες κ έχουμε απλώσει τα μακαρόνια στο ταψί προσθέτουμε σε στρώση τον κιμά (προσέχουμε να μην έχει πολλά υγρά)

6
Ολοκλήρωση

Απλώνουμε προσεχτικά τη μπεσαμέλ μας και προσθέτουμε προαιρετικά εάν θελουμε λίγο απ το κεφαλοτύρι από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 - 25 λεπτά.
Καλή σας Απόλαυση!!!!

Evgenia

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Σούπα Τομάτας
επόμενο
Lemon pie με μαρέγκα
προηγούμενο
Σούπα Τομάτας
επόμενο
Lemon pie με μαρέγκα

Πρόσθεσε σχόλιο