Υλικά
- 500γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 μεγαλο Κρεμμύδι ξερό
- 1 Σκόρδο (σκελίδες)
- 1 Καρότο
- 3 κουταλιές μεγαλες Ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές μεγαλες Χυμός ντομάτας
- 1 κουταλάκι Ντομάτα πελτές
- 3 κοκους Μπαχάρι
- 2 στικ Κανέλλα ξύλο
- 2 κουταλιες μεγαλες Κρασί λευκό
- Αλάτι - Πιπέρι
- Μαϊντανός
- 4 μεγαλες Πατάτες
- 5 μεγαλα Κολοκύθια
- 4 μεγαλες κουταλιες Βούτυρο
- 3 μεγαλες κουταλιες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 λιτρο Γάλα φρέσκο
- 30 γρ Τυρί τριμμένο
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για τον κιμάΣωταρουμε σε μέτρια φωτιά τον μοσχαρίσιο κιμά. |
2 Ολοκλήρωση | Παράλληλα με το κιμά βάζουμε ένα τηγάνι μεγαλο και τηγανίζουμε σε δυνατή ένταση τις πατάτες πρώτα και έπειτα τα κολοκυθιά κόβοντας τα σε φέτες μέτριες.Αφου τα τηγανίζουμε αφαιρώντας τα απ το τηγάνι τα τοποθετούμε σε χαρτί απορροφητικό.Αλατοπιπερωνουμε. |
3 Ολοκλήρωση | Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ μαςΣε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τ αφηνουμε να λιώσει ανακατεύουμε με σύρμα χειρός προσθέτοντας το αλεύρι σιγά σιγά.Αφου γίνει μίγμα δυναμώνουμε την ένταση στη θερμοκρασία και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα (κορδόνι) και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.Σιγα σιγά θα αρχίσει να πήζει το μίγμα κ σιγά σιγά η μπεσαμέλ μας θα είναι έτοιμη.Χαμηλωνουμε την θερμοκρασία και αφού πήξει προσθέτουμε αλάτι πιπέρι κ εκτός φωτιάς το τριμμένο τυρί. |
4 Ολοκλήρωση | Αφου έχουμε ολοκλήρωσει τις παρασκευές μας φτιάχνουμε στρώσεις σε ένα μέτριο ταψί ξεκινώντας με τη βάση μας απλώνοντας τις πατάτες αμέσως μετά τα κολοκυθιά και στη συνέχεια συνεχίζουμε με τον κιμά μας! |