0 0
Παραδοσιακός Μουσακάς με κολοκύθι

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
500γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγαλο Κρεμμύδι ξερό
1 Σκόρδο (σκελίδες)
1 Καρότο
3 κουταλιές μεγαλες Ελαιόλαδο
3 κουταλιές μεγαλες Χυμός ντομάτας
1 κουταλάκι Ντομάτα πελτές
3 κοκους Μπαχάρι
2 στικ Κανέλλα ξύλο
2 κουταλιες μεγαλες Κρασί λευκό
Αλάτι - Πιπέρι
Μαϊντανός
4 μεγαλες Πατάτες
5 μεγαλα Κολοκύθια
4 μεγαλες κουταλιες Βούτυρο
3 μεγαλες κουταλιες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λιτρο Γάλα φρέσκο
30 γρ Τυρί τριμμένο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Παραδοσιακός Μουσακάς με κολοκύθι

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Για τον κιμά

Σωταρουμε σε μέτρια φωτιά τον μοσχαρίσιο κιμά.
Προσθετουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι ,
το καρότο τριμμένο στον τρίφτη και σβήνουμε
με λευκό κρασί.Αφηνουμε να εξατμιστεί και
προσθέτουμε υγρά και αφήνουμε σε μέτρια
φωτιά.Αφου πάρει βράση προσθέτουμε τον
χυμό ντομάτας και τον πελτέ.Καρικευουμε
και προσθέτουμε τα μπαχάρια και τα ξύλα
κανελλας.Αφηνουμε να βράσει για 25 περίπου
λεπτά και αφού αφαιρέσουμε τη κατσαρόλα
απ το μάτι προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

2
Ολοκλήρωση

Παράλληλα με το κιμά βάζουμε ένα τηγάνι μεγαλο και τηγανίζουμε σε δυνατή ένταση τις πατάτες πρώτα και έπειτα τα κολοκυθιά κόβοντας τα σε φέτες μέτριες.Αφου τα τηγανίζουμε αφαιρώντας τα απ το τηγάνι τα τοποθετούμε σε χαρτί απορροφητικό.Αλατοπιπερωνουμε.

3
Ολοκλήρωση

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ μας

Σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τ αφηνουμε να λιώσει ανακατεύουμε με σύρμα χειρός προσθέτοντας το αλεύρι σιγά σιγά.Αφου γίνει μίγμα δυναμώνουμε την ένταση στη θερμοκρασία και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα (κορδόνι) και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.Σιγα σιγά θα αρχίσει να πήζει το μίγμα κ σιγά σιγά η μπεσαμέλ μας θα είναι έτοιμη.Χαμηλωνουμε την θερμοκρασία και αφού πήξει προσθέτουμε αλάτι πιπέρι κ εκτός φωτιάς το τριμμένο τυρί.

4
Ολοκλήρωση

Αφου έχουμε ολοκλήρωσει τις παρασκευές μας φτιάχνουμε στρώσεις σε ένα μέτριο ταψί ξεκινώντας με τη βάση μας απλώνοντας τις πατάτες αμέσως μετά τα κολοκυθιά και στη συνέχεια συνεχίζουμε με τον κιμά μας!
Απλώνουμε καλά και τέλος βάζουμε την μπεσαμέλ μας.
Έχουμε προθέρμανει τον φούρνο μας στους 180 κ ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.
Καλή σας Απόλαυση!!

Evgenia

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Αρακάς κοκκινιστός
επόμενο
Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας
προηγούμενο
Αρακάς κοκκινιστός
επόμενο
Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Πρόσθεσε σχόλιο