Υλικά
- 500 γρ Παπαρδέλες
- 0,5 Λεμόνι Χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 Σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. Βούτυρο
- 1 κ.γ. Μπούκοβο
- 7-8 φύλλα Βασιλικός φρέσκος
- Ξύσμα λεμόνι
- Παρμεζάνα
Οδηγίες
Ακούγοντας για Ιταλικά πιάτα, το μυαλό τρέχει σε ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα, παραδοσιακή carbonara ή κάποιο είδος ραγού.
Ψάχνοντας λίγο όμως θα ανακαλύψετε ότι η αυθεντική Ιταλική γαστρονομία βρίσκετε σε πιάτα όπου μυρίζοντας τα και μόνο, σας ταξιδεύουν σε χωράφια μυρωδικών ή κήπο μικρού σπιτιού.
Η συνταγή αυτή χρησιμοποιεί λίγα αγνά υλικά όπως ελάχιστο σκόρδο, ελαιόλαδο και λεμόνι. Θέλει πολύ λίγο χρόνο για να φτιαχτεί και έχει τόση ένταση και δόση σε Umami όσο πρέπει, όπου νιώθετε καλυμμένοι γευστικά χωρίς να χρειάζεστε κάποιο συνοδευτικό.
Τέλεια για χειμερινούς μήνες αν σας λείπουν τα αρώματα φρεσκάδας που μπορεί να χαρίσει το λεμόνι. Μην σας τρομάζει η ιδέα του όξινου χυμού σε ζυμαρικά. Δοκιμάστε την και θα ανακαλύψετε έναν νέο μοναδικό τόνο στην γευστική σας παλέτα!
Καλή Δημιουργία!
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | |
2 Ολοκλήρωση | |
3 Ολοκλήρωση | Με μια λαβίδα για μακαρόνια, μεταφέρουμε τις παπαρδέλες (τις οποίες έχουμε αποσύρει από τη φωτιά) στο τηγάνι και ανακατεύουμε γρήγορα να μην κολλήσουν. Στύβουμε το μισό λεμόνι και παράλληλα με μια κουτάλα βάζουμε νερό από τα μακαρόνια μας. Θα χρειαστούμε μία με δύο τέτοιες κουταλιές. |
4 Ολοκλήρωση | Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και να πάει παντού. Όταν τα υγρά φαίνονται να έχουν δέσει με τις παπαρδέλες προσθέτουμε τον βασιλικό και την παρμεζάνα. |
5 Ολοκλήρωση | Χρήσιμα Tips * Αντί για μπούκοβο βάλτε μισή πιπεριά τσίλι. |