0 0
Παπαρδέλες με λεμόνι

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
500 γρ Παπαρδέλες
0,5 Λεμόνι Χυμός λεμονιού
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 Σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. Βούτυρο
1 κ.γ. Μπούκοβο
7-8 φύλλα Βασιλικός φρέσκος
Ξύσμα λεμόνι
Παρμεζάνα

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Παπαρδέλες με λεμόνι

Παπαρδέλες με χαρακτηριστική γεύση και απαλό άρωμα λεμονιού!

Χαρακτηριστικά:
    Κουζίνα:

    Υλικά

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Ακούγοντας για Ιταλικά πιάτα, το μυαλό τρέχει σε ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα, παραδοσιακή carbonara ή κάποιο είδος ραγού.
    Ψάχνοντας λίγο όμως θα ανακαλύψετε ότι η αυθεντική Ιταλική γαστρονομία βρίσκετε σε πιάτα όπου μυρίζοντας τα και μόνο, σας ταξιδεύουν σε χωράφια μυρωδικών ή κήπο μικρού σπιτιού.
    Η συνταγή αυτή χρησιμοποιεί λίγα αγνά υλικά όπως ελάχιστο σκόρδο, ελαιόλαδο και λεμόνι. Θέλει πολύ λίγο χρόνο για να φτιαχτεί και έχει τόση ένταση και δόση σε Umami όσο πρέπει, όπου νιώθετε καλυμμένοι γευστικά χωρίς να χρειάζεστε κάποιο συνοδευτικό.

    Τέλεια για χειμερινούς μήνες αν σας λείπουν τα αρώματα φρεσκάδας που μπορεί να χαρίσει το λεμόνι. Μην σας τρομάζει η ιδέα του όξινου χυμού σε ζυμαρικά. Δοκιμάστε την και θα ανακαλύψετε έναν νέο μοναδικό τόνο στην γευστική σας παλέτα!

     

    Καλή Δημιουργία!

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Βράζουμε μέχρι το σημείο al dente τις παπαρδέλες.

    2
    Ολοκλήρωση

    Σε πλατύ τηγάνι, βάζουμε την κουταλιά λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε το σκόρδο μαζί με το μπούκοβο για 5'.

    3
    Ολοκλήρωση

    Με μια λαβίδα για μακαρόνια, μεταφέρουμε τις παπαρδέλες (τις οποίες έχουμε αποσύρει από τη φωτιά) στο τηγάνι και ανακατεύουμε γρήγορα να μην κολλήσουν. Στύβουμε το μισό λεμόνι και παράλληλα με μια κουτάλα βάζουμε νερό από τα μακαρόνια μας. Θα χρειαστούμε μία με δύο τέτοιες κουταλιές.
    Όταν δούμε ότι τα υγρά εξατμίζονται και το άμυλο δημιουργεί σιγά σιγά σάλτσα, προσθέτουμε το βούτυρο.

    4
    Ολοκλήρωση

    Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και να πάει παντού. Όταν τα υγρά φαίνονται να έχουν δέσει με τις παπαρδέλες προσθέτουμε τον βασιλικό και την παρμεζάνα.
    Τις σερβίρουμε ζεστές έχοντας γαρνίρει με λίγο έξτρα μπούκοβο αν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση, φρέσκο βασιλικό, ξύσμα λεμόνι και παρμεζάνα μέχρι να κάνει στην γεύση μας!

    5
    Ολοκλήρωση

    Χρήσιμα Tips

    * Αντί για μπούκοβο βάλτε μισή πιπεριά τσίλι.
    * Βάλτε οποιοδήποτε ζυμαρικό θέλετε.
    * Ταιριάζει και το πεκορίνο πολύ ευχάριστα σε αυτό το πιάτο.

    Panos

    https://thehungrysloth.com

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές
    επόμενο
    Πατάτες ογκρατέν
    προηγούμενο
    Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές
    επόμενο
    Πατάτες ογκρατέν

    Πρόσθεσε σχόλιο