Υλικά
- 280gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5gr. Μαγιά ξηρή
- μισό κ.γλ. Αλάτι
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 150ml. Νερό
- 1 πρέζα Ζάχαρη λευκή
Για τη σάλτσα
- 2 Ντομάτες
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 Σκόρδο (σκελίδες)
- 1 κ.γλ. Ντομάτα πελτές
- Αλάτι - Πιπέρι
- 1 πρέζα Ζάχαρη λευκή
Για τη γέμιση
- 200gr Μοτσαρέλατριμμένη
- 100gr. Μπέικον
- 2 φύλλα Βασιλικόςπροαιρετικά
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για τη ζύμηΔιαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και την αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε τη μαγιά, το υπόλοιπο νερό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και πλάθουμε με δυνατές κινήσεις να γίνει μία μαλακή ζύμη. Αν κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο αλεύρι, Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα βαθύ μπολ, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσει. |
2 Ολοκλήρωση | Για τη σάλτσαΚόβουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταινουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το τριμμένο σκόρδο και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να παρουν βράση για περίπου 10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. |
3 Ολοκλήρωση | Για τη γέμισηΑνοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σιγά σιγά σε αλευρωμένη επιφάνεια (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε πλάστη), μέχρι να πάρει το σχήμα του ταψιού, Λαδώνουμε το ταψί μας, τοποθετούμε τη ζύμη μας και απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας που έχουμε φτιάξει με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε λίγο από το τυρί, το μπέϊκον κομμένο σε μικρά κομμάτια και τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. |
4 Ολοκλήρωση | ΨήσιμοΨήνουμε σε προθεμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή. Για έξτρα άρωμα προσθέτουμε φύλλα βασιλικού. |