0 0
Πίτσα τυρϊ μπεϊκον

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
280gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5gr. Μαγιά ξηρή
μισό κ.γλ. Αλάτι
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
150ml. Νερό
1 πρέζα Ζάχαρη λευκή
Για τη σάλτσα
2 Ντομάτες
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 Σκόρδο (σκελίδες)
1 κ.γλ. Ντομάτα πελτές
Αλάτι - Πιπέρι
1 πρέζα Ζάχαρη λευκή
Για τη γέμιση
200gr Μοτσαρέλα τριμμένη
100gr. Μπέικον
2 φύλλα Βασιλικός προαιρετικά

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Πίτσα τυρϊ μπεϊκον

Εύκολη ζύμη για αφράτη πίτσα

Κουζίνα:

Υλικά

  • Για τη σάλτσα

  • Για τη γέμιση

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Για τη ζύμη

Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και την αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε τη μαγιά, το υπόλοιπο νερό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και πλάθουμε με δυνατές κινήσεις να γίνει μία μαλακή ζύμη. Αν κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο αλεύρι, Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα βαθύ μπολ, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσει.

2
Ολοκλήρωση

Για τη σάλτσα

Κόβουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταινουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το τριμμένο σκόρδο και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να παρουν βράση για περίπου 10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

3
Ολοκλήρωση

Για τη γέμιση

Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σιγά σιγά σε αλευρωμένη επιφάνεια (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε πλάστη), μέχρι να πάρει το σχήμα του ταψιού, Λαδώνουμε το ταψί μας, τοποθετούμε τη ζύμη μας και απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας που έχουμε φτιάξει με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε λίγο από το τυρί, το μπέϊκον κομμένο σε μικρά κομμάτια και τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

4
Ολοκλήρωση

Ψήσιμο

Ψήνουμε σε προθεμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή. Για έξτρα άρωμα προσθέτουμε φύλλα βασιλικού.

katrinavog

Ηome cook «κάντε τα καθημερινά απλά»

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Κοτόπουλο Chimichurri με ψητά λαχανικά
επόμενο
Μπριάμ
προηγούμενο
Κοτόπουλο Chimichurri με ψητά λαχανικά
επόμενο
Μπριάμ

Πρόσθεσε σχόλιο