Υλικά
- 4 Αυγά
- 12-14 Σπαράγγια
- 4 φέτες Μπέικον
- 1 κουταλιά σούπας Ελαιόλαδο
- 200 γρ Γάλα φρέσκο
- 60 γρ ΚεφαλοτύριΤριμμένο
- Κατα βούληση Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Πλένουμε τα σπαράγγια , κόβουμε το σκληρό τους μέρος στην κάτω άκρη και ξεφλουδίζουμε με peeler τα 2/3 απο το υπόλοιπο μέρος αφήνοντας τα άνθη ανέπαφα. Κατόπιν τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. |
2 Ολοκλήρωση | Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα σπαράγγια και το μπέικον. |
3 Ολοκλήρωση | Σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε σε ένα μπώλ , προσθέτουμε το γάλα ,το κεφαλοτύρι ,αλάτι και πιπέρι. |
4 Ολοκλήρωση | Τοποθετούμε τα σπαράγγια και το μπέικον σε ταψί ή πυρέξ που έχουμε καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα με αντικολλητικό χαρτί και απο πάνω ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά το γάλα και το κεφαλοτύρι. Ανακατέυουμε ελαφρώς και τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. |