Ομελέτα με μανιτάρια και πιπεριές σε τορτίγια
Ένα "δυνατό" πρωινό γεμάτο έντονες γεύσεις!
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές μας και το κρεμμύδι και ξεπλένουμε τα μανιτάρια μας αν είναι κονσέρβας. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα δεμένο μείγμα. |
| Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή ένταση λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε τα λαχανικά να σοταριστούν. |
| Μόλις πάρουν χρυσό χρώμα, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και χαμηλώνουμε την φωτιά στη μεσαία θέση. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι ώστε όσο παίρνει χρώμα από την κάτω πλευρά να δένει και από την επάνω. Αφήνουμε να ψηθεί για 10 ' |
| Γυρίζουμε την ομελέτα μας και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Για δική μας βοήθεια, αν έχουμε πιάτο που ταιριάζει στο μέγεθος με το τηγάνι μας, βοηθάμε να την γυρίσουμε με αυτό. Μαγειρεύουμε για άλλα 5' και αποσύρουμε. |
| Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου μας στους 200 βαθμούς. Παράλληλα σε ένα τηγάνι βάζουμε για 2-3 λεπτά συνολικά τις φέτες μπέικον. Μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος, σε ένα πιάτο ανοίγουμε μια τορτίγια και βάζουμε την μισή ομελέτα όπως στην φωτογραφία. Κλείνουμε σε στυλ μισοφέγγαρο και από πάνω στρώνουμε τις φέτες μπέικον και τυρί. Βάζουμε τις τορτίγιες σε ένα ταψάκι και τις αφήνουμε για 5' να πάρουν χρώμα από την ένταση του γκριλ. |
https://thehungrysloth.com
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο