0 0
Ντολμαδάκια με χαλούμι και πιπεριά Φλωρίνης

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
20 Αμπελόφυλλα μεγάλα
250 γρ Χαλούμι
3 μεγάλες Πιπεριά Φλωρίνης τουρσί
50 γρ Ελιές ροδέλες
100 ml Ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. Θυμαρι
1 κ.γ Σκόρδο σκόνη κοφτή

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Ντολμαδάκια με χαλούμι και πιπεριά Φλωρίνης

Ντολμαδάκια με μια ξεχωριστή γέμιση! Φανταστικό συνοδευτικό με λευκό κρασί ή ρακί!

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Παίρνουμε βρασμένα αμπελόφυλλα ή αν δεν βρίσκουμε τα βράζουμε εμείς για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους από πράσινο σε σκούρο πράσινο προς λαδί.
Βάζουμε 2 αμπελόφυλλα το ένα να ακουμπάει λίγο πάνω στο άλλο όπως φαίνεται στη φωτογραφία ώστε να δημιουργήσουμε μία βάση.

2
Ολοκλήρωση

Κόβουμε το χαλούμι σε λεπτές φέτες, και στο ίδιο μέγεθος τις πιπεριές.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο με τη σκόνη σκόρδο και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά. Με ένα πινέλο απλώνουμε λίγο από το μείγμα λαδιού πάνω στα αμπελόφυλλα.

3
Ολοκλήρωση

Βάζουμε ένα κομμάτι χαλούμι στο κέντρο.

4
Ολοκλήρωση

Ακουμπάμε ένα κομμάτι πιπεριά Φλωρίνης πάνω από το χαλούμι.

5
Ολοκλήρωση

Παίρνουμε μερικές ροδέλες ελιάς και στρώνουμε πάνω από την πιπεριά.

6
Ολοκλήρωση

Τέλος βάζουμε ένα κομμάτι χαλούμι ακόμα.

7
Ολοκλήρωση

Με το πινέλο απλώνουμε λίγο λάδι ακόμα πάνω στο τυρί μας.

8
Ολοκλήρωση

Τυλίγουμε το κάθε ντολμαδάκι ξεχωριστά σε κύβο. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε λίγο από το μείγμα λαδιού, ώστε να πατήσουν τα ντολμαδάκια.
Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα για 15 λεπτά

9
Ολοκλήρωση

Αν δείτε ότι παίρνουν πολύ γρήγορα χρυσό προς καφέ χρώμα τα φύλλα, μειώνουμε τη θερμοκρασία κατά δέκα βαθμούς, ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να πέσει η θερμοκρασία και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Καλή σας όρεξη!

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Πέννες από αλεύρι φακής με Avocado Pesto
επόμενο
Εξοχικό
προηγούμενο
Πέννες από αλεύρι φακής με Avocado Pesto
επόμενο
Εξοχικό

Πρόσθεσε σχόλιο