Ντολμαδάκια με χαλούμι και πιπεριά Φλωρίνης
Ντολμαδάκια με μια ξεχωριστή γέμιση! Φανταστικό συνοδευτικό με λευκό κρασί ή ρακί!
Υλικά
250 γρ Χαλούμι
3 μεγάλες Πιπεριά Φλωρίνηςτουρσί
50 γρ Ελιές ροδέλες
100 ml Ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. Θυμαρι
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Παίρνουμε βρασμένα αμπελόφυλλα ή αν δεν βρίσκουμε τα βράζουμε εμείς για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους από πράσινο σε σκούρο πράσινο προς λαδί. Βάζουμε 2 αμπελόφυλλα το ένα να ακουμπάει λίγο πάνω στο άλλο όπως φαίνεται στη φωτογραφία ώστε να δημιουργήσουμε μία βάση. |
| Κόβουμε το χαλούμι σε λεπτές φέτες, και στο ίδιο μέγεθος τις πιπεριές. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο με τη σκόνη σκόρδο και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά. Με ένα πινέλο απλώνουμε λίγο από το μείγμα λαδιού πάνω στα αμπελόφυλλα. |
| Βάζουμε ένα κομμάτι χαλούμι στο κέντρο. |
| Ακουμπάμε ένα κομμάτι πιπεριά Φλωρίνης πάνω από το χαλούμι. |
| Παίρνουμε μερικές ροδέλες ελιάς και στρώνουμε πάνω από την πιπεριά. |
| Τέλος βάζουμε ένα κομμάτι χαλούμι ακόμα. |
| Με το πινέλο απλώνουμε λίγο λάδι ακόμα πάνω στο τυρί μας. |
| Τυλίγουμε το κάθε ντολμαδάκι ξεχωριστά σε κύβο. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε λίγο από το μείγμα λαδιού, ώστε να πατήσουν τα ντολμαδάκια. Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα για 15 λεπτά |
| Αν δείτε ότι παίρνουν πολύ γρήγορα χρυσό προς καφέ χρώμα τα φύλλα, μειώνουμε τη θερμοκρασία κατά δέκα βαθμούς, ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να πέσει η θερμοκρασία και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Καλή σας όρεξη! |
https://thehungrysloth.com
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο