0 0
Ντοµατόσουπα βελουτέ µε γιαούρτι

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
6 Ντομάτες ώριμες
2 Κρεμμύδια ξερά
1/4 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
2 Σκόρδο (σκελίδες)
1 Καρότο
1 Πράσσο
1 κλωνάρι Σέλερι
1 κουταλιά σούπας Ντομάτα πελτές
1 κύβος Ζωμός λαχανικών
1 κουταλάκι γλυκού Ζάχαρη λευκή
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
φύλλα Βασιλικός
Κρουτόν
1 κεσεδάκι Γιαούρτι

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Ντοµατόσουπα βελουτέ µε γιαούρτι

Χαρακτηριστικά:

    Υλικά

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πράσο, το σέλερι και το καρότο.
    'Επειτα τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι στο λάδι για 2 λεπτά.
    Προσθέτουμε το σκόρδο, το πράσο, το σέλερι και το καρότο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.
    Ρίχονουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις ντομάτες χοντροκομμένες, 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό, καθώς επίσης και το ζωμό λαχανικών.
    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 25΄.
    Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την πάπρικα και περνάμε το μείγμα από το μίξερ, μέχρι να γίνει μία βελούδινη σούπα.
    Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε κάθε πιάτο με μια κουταλιά γιαούρτι, κρουτόν και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό (προαιρετικά).

    katrinavog

    Ηome cook «κάντε τα καθημερινά απλά»

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    επόμενο
    Λαζάνια φούρνου με κιμά
    επόμενο
    Λαζάνια φούρνου με κιμά