0 0
Ντάκος κρητικός

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Ντάκος κρητικός

Γεύσεις Κρήτης με δύο ακόμη μυστικά!

Χαρακτηριστικά:
    Κουζίνα:

    Υλικά

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Κόβουμε σε μικρούς κύβους το κρεμμύδι και την μισή τομάτα. Σπάμε την φέτα σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια μας ή με ένα πιρούνι.

    2
    Ολοκλήρωση

    Την άλλη μισή τομάτα την τρίβουμε στον τρίφτη. Προσθέτουμε μία κουταλιά του γλυκού μέλι, μία κουταλιά μηλόξυδο, ρίγανη αποξηραμένη και αρκετό ελαιόλαδο ώστε να αραιώσει το μείγμα και ανακατεύουμε.

    3
    Ολοκλήρωση

    Περιχύνουμε την βάση του ντάκου με το μείγμα της τομάτας μέχρι να ποτίσει.
    Στρώνουμε με το τυρί. την τομάτα, το κρεμμύδι, κάπαρη και τα φύλλα της και ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο ακόμα.
    Πασπαλίζουμε λίγη ρίγανη ακόμα και η σαλάτα μας είναι έτοιμη!

    4
    Ολοκλήρωση

    Χρήσιμα Tips

    * Αντί για φέτα δοκιμάστε ξινομυζήθρα Κρήτης.
    * Για πιο γλυκό αποτέλεσμα αντικαταστήστε το μηλόξυδο με βαλσαμικό ξύδι.

    Panos

    https://thehungrysloth.com

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Σαλάτα ρόκα σπανάκι
    επόμενο
    Χειροποίητο παγωτό
    προηγούμενο
    Σαλάτα ρόκα σπανάκι
    επόμενο
    Χειροποίητο παγωτό

    Πρόσθεσε σχόλιο