Υλικά
- 1 Μεγάλο Παντζάρι
- 1 Μεγάλη Πατάτα
- 400 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ Παρμεζάνα τριμμένη
- 1 Αυγό
- Αλάτι
Οδηγίες
Τα Νιόκι, ίσως τα πιο παρεξηγημένα ζυμαρικά παγκοσμίως, έχουν προέλευση από την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα από την Σαρδηνία.
Οι βασικές συνταγές είναι α. με σιμιγδάλι και β. με πατάτα.
Η πραγματική τους ονομασία είναι Μαλλορέντους και σημαίνει όστρακο.
Σε πολλές συνταγές η σάλτσα που τα συνοδεύει έχει βάση την τομάτα και το σκόρδο και υπάρχουν και αρκετές όπου τα νιόκι είναι χρωματιστά. Θα τα συναντήσετε με σπανάκι, καρότο ή και κολοκύθα.
Στη λογική του χρωματισμού θα πατήσει και αυτή η συνταγή γιατί η μαγειρική δεν έχει όρια και μας αρέσει το χρώμα στη ζωή μας και πιο συγκεκριμένα στο πιάτο μας.
Καλή δημιουργία!!
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | |
2 Ολοκλήρωση | Με τα δάχτυλά μας πιέζουμε την φλούδα και την αφαιρούμε και στην πατάτα και στο παντζάρι. Τρίβουμε την πατάτα σε τρίφτη χειρός και το παντζάρι το κόβουμε σε κύβους και το βάζουμε σε multi. |
3 Ολοκλήρωση | Βάζουμε ανά 100 γρ αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα. Όταν το βάλουμε όλο, αλευρώνουμε σε μεγάλη επιφάνεια και ακουμπάμε την ζύμη. Πλάθουμε και προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη νιόκι. |
4 Ολοκλήρωση | Σε βραστό νερό ρίχνουμε τα νιόκι σε μικρές ποσότητες και τα αφήνουμε μέχρι να αρχίσουν να επιπλέουν στην επιφάνεια και μετράμε 30 δευτερόλεπτα. Μόλις φτάσει ο χρόνος με μια τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε από το νερό. |
5 Ολοκλήρωση | Χρήσιμα Tips * Μπορούμε να δώσουμε σχήμα κοχυλιού, πιέζοντας το κομμένο νιόκι με την πίσω μεριά ενός πιρουνιού. Προσέξτε να έχει κυλινδρικό σχήμα με ραβδώσεις στο πλάι του. |