0 0
Νιόκι πατάτας – παντζαριού

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
1 Μεγάλο Παντζάρι
1 Μεγάλη Πατάτα
400 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ Παρμεζάνα τριμμένη
1 Αυγό
Αλάτι

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Νιόκι πατάτας – παντζαριού

Χρωματιστά Νίοκι με παντζάρι!

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Τα Νιόκι, ίσως τα πιο παρεξηγημένα ζυμαρικά παγκοσμίως, έχουν προέλευση από την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα από την Σαρδηνία.
Οι βασικές συνταγές είναι α. με σιμιγδάλι και β. με πατάτα.
Η πραγματική τους ονομασία είναι Μαλλορέντους και σημαίνει όστρακο.

Σε πολλές συνταγές η σάλτσα που τα συνοδεύει έχει βάση την τομάτα και το σκόρδο και υπάρχουν και αρκετές όπου τα νιόκι είναι χρωματιστά. Θα τα συναντήσετε με σπανάκι, καρότο ή και κολοκύθα.

Στη λογική του χρωματισμού θα πατήσει και αυτή η συνταγή γιατί η μαγειρική δεν έχει όρια και μας αρέσει το χρώμα στη ζωή μας και πιο συγκεκριμένα στο πιάτο μας.

 

Καλή δημιουργία!!

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Βάζουμε το παντζάρι σε ένα σκεύος γεμισμένο στα 3/4. Τρυπάμε την πατάτα με ένα πιρούνι 5-6 φορές και την αφήνουμε σε μια λαδόκολλα. Βάζουμε και τα δυο υλικά μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45'.
Μόλις περάσει ο χρόνος, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε για 15' να στεγνώσουν.

2
Ολοκλήρωση

Με τα δάχτυλά μας πιέζουμε την φλούδα και την αφαιρούμε και στην πατάτα και στο παντζάρι. Τρίβουμε την πατάτα σε τρίφτη χειρός και το παντζάρι το κόβουμε σε κύβους και το βάζουμε σε multi.
Μεταφέρουμε την τριμμένη πατάτα σε μπολ.
Στο multi προσθέτουμε το αυγό, την παρμεζάνα και το αλάτι και χτυπάμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ.

3
Ολοκλήρωση

Βάζουμε ανά 100 γρ αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα. Όταν το βάλουμε όλο, αλευρώνουμε σε μεγάλη επιφάνεια και ακουμπάμε την ζύμη. Πλάθουμε και προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη νιόκι.
Κόβουμε σε 8 μέρη και παίρνουμε ένα - ένα μέρος της ζύμη και πλάθουμε με τα χέρια μας ράβδους των 5-6 εκατοστών. Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε 6 κομμάτια περίπου του ενός εκατοστού.

4
Ολοκλήρωση

Σε βραστό νερό ρίχνουμε τα νιόκι σε μικρές ποσότητες και τα αφήνουμε μέχρι να αρχίσουν να επιπλέουν στην επιφάνεια και μετράμε 30 δευτερόλεπτα. Μόλις φτάσει ο χρόνος με μια τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε από το νερό.

5
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Μπορούμε να δώσουμε σχήμα κοχυλιού, πιέζοντας το κομμένο νιόκι με την πίσω μεριά ενός πιρουνιού. Προσέξτε να έχει κυλινδρικό σχήμα με ραβδώσεις στο πλάι του.
* Μπορείτε να διατηρήσετε τα νιόκι αφού τα στεγνώσετε, στην κατάψυξη.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Καραμελωμένα ποπ κορν
επόμενο
Κουλουράκια με άρωμα βανίλια πορτοκάλι
προηγούμενο
Καραμελωμένα ποπ κορν
επόμενο
Κουλουράκια με άρωμα βανίλια πορτοκάλι

Πρόσθεσε σχόλιο