Υλικά
- 190gr Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 180gr Φουντούκια
- 2 Βανίλια σε σκόνη
- 1 πρέζα Αλάτι
- 180gr. Βούτυρο γάλακτος
- 80gr. Ζάχαρη λευκή
Για τη σοκολάτα
- 100gr. Σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κ.σ. Βούτυρο
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση 0:10 | Θρυμματίζουμε τα φουντούκια στο μίξερ. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το βούτυρο. Πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. |
2 Ολοκλήρωση 0:30 | Τυλίγουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Έπειτα βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε σε μικρές μπάλες. Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα ή με ένα κουτάλι κάνουμε μία μικρή λακκούβα στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης. |
3 Ολοκλήρωση 0:15 | Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. |
4 Ολοκλήρωση 0:10 | Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και ζεσταίνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί με 1 κ.σ. βούτυρο. Όταν λιώσει η σοκολάτα, με ένα κουταλάκι του γλυκού τοποθτούμε στην κορυφή κάθε μπισκότου λίγο λιωμένη σοκολάτα. Βάζουμε την άκρη μέχρι να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε. |