0 0
Μπεσαμελ

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
100 γρ Βούτυρο
100 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο Γάλα φρέσκο
Αλάτι - Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Μπεσαμελ

Η πιο απλή και διαδεδομένη σάλτσα από τις πέντε βασικές της γαλλικής κουζίνας!

Χαρακτηριστικά:
    Κουζίνα:

    Υλικά

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Η μπεσαμέλ είναι μία εκ των πέντε βασικών συνταγών για σάλτσες κατά την γαλλική γαστρονομία.
    Είναι ίσως η πιο εύκολη και πραγματικά αν την δουλέψετε λίγο θα δείτε ότι τόσο καιρό δεν είχατε κανένα λόγο να την παίρνετε έτοιμη!
    Ταιριάζει σε αρκετά πιάτα και τα βοηθάει να δώσουν μία έξτρα “σπρωξιά” στο να μας κάνουν να έχουμε την αίσθηση ότι χορτάσαμε και ότι είμαστε καλυμμένοι γευστικά.

    Στην Ελλάδα, ως μόνιμα περιέργως καινοτόμοι, προσθέτουμε αυγά και τυρί. Αυτό μας δίνει έξτρα όγκο αλλά και γεύση όπως επίσης μια τελείως άλλη σάλτσα… Τη Μορνέ.

    Η σάλτσα αυτή δεν έχει πολλά μυστικά εκτός από τις σωστές αναλογίες. Δεν θέλει “με το μάτι” ζύγισμα και μέτρημα γιατί πραγματικά (εκτός αν είστε επαγγελματίας μάγειρας) θα την πάρετε ή πιο αραιή ή πιο σφιχτή.

     

    Καλή Δημιουργία!!

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Ζεσταίνετε το γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Δεν θέλουμε να βράσει. Το θέλουμε απλά χλιαρό.

    2
    Ολοκλήρωση

    Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα πάλι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
    Όταν λιώσει βάζουμε σταδιακά αλεύρι και ανακατεύουμε.

    3
    Ολοκλήρωση

    Όταν το γάλα μας πάρει θερμοκρασία το ρίχνουμε σιγά σιγά στην άλλη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια.
    Το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι η σάλτσα να δέσει.
    Στο σημείο αυτό βάζουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο μέχρι να πάρουμε την επιθυμητή γεύση.
    Περιχύνουμε την μπεσαμέλ στο φαγητό που θέλουμε να "σκεπάσουμε" όσο είναι ζεστή.

    4
    Ολοκλήρωση

    Χρήσιμα Tips

    * Βάλτε όλη την ποσότητα αλευριού στην αρχή με (σταδιακά πάντα) για να ζεσταθεί το αλεύρι και να φύγει η έντονη γεύση του μέσα στη σάλτσα.
    * Αν θέλετε όγκο στην μπεσαμέλ, αφού ρίξετε το γάλα, προσθέστε 2 χτυπημένους κρόκους αυγού όταν την αποσύρετε από την φωτιά.
    * Για έξτρα γεύση και χρώμα πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα.
    * Το πιο σημαντικό βήμα για επιτυχημένη μπεσαμέλ είναι οι σωστές δοσολογίες. Αν χρειάζεστε περισσότερη ποσότητα να έχετε υπ'όψην ότι όλα πάνε σε αναλογία 1:1 (δηλαδή για διπλή ποσότητα θα χρειαστούμε 200 γρ βούτυρο, 200 γρ αλεύρι και 2 λίτρα γάλα κ.ο.κ.)

    Panos

    https://thehungrysloth.com

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Μπουγιουρντί
    επόμενο
    Κανελόνια μπολονέζ
    προηγούμενο
    Μπουγιουρντί
    επόμενο
    Κανελόνια μπολονέζ

    Πρόσθεσε σχόλιο