Υλικά
- 100 γρ Βούτυρο
- 100 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 λίτρο Γάλα φρέσκο
- Αλάτι - Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
Η μπεσαμέλ είναι μία εκ των πέντε βασικών συνταγών για σάλτσες κατά την γαλλική γαστρονομία.
Είναι ίσως η πιο εύκολη και πραγματικά αν την δουλέψετε λίγο θα δείτε ότι τόσο καιρό δεν είχατε κανένα λόγο να την παίρνετε έτοιμη!
Ταιριάζει σε αρκετά πιάτα και τα βοηθάει να δώσουν μία έξτρα “σπρωξιά” στο να μας κάνουν να έχουμε την αίσθηση ότι χορτάσαμε και ότι είμαστε καλυμμένοι γευστικά.
Στην Ελλάδα, ως μόνιμα περιέργως καινοτόμοι, προσθέτουμε αυγά και τυρί. Αυτό μας δίνει έξτρα όγκο αλλά και γεύση όπως επίσης μια τελείως άλλη σάλτσα… Τη Μορνέ.
Η σάλτσα αυτή δεν έχει πολλά μυστικά εκτός από τις σωστές αναλογίες. Δεν θέλει “με το μάτι” ζύγισμα και μέτρημα γιατί πραγματικά (εκτός αν είστε επαγγελματίας μάγειρας) θα την πάρετε ή πιο αραιή ή πιο σφιχτή.
Καλή Δημιουργία!!
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | |
2 Ολοκλήρωση | |
3 Ολοκλήρωση | Όταν το γάλα μας πάρει θερμοκρασία το ρίχνουμε σιγά σιγά στην άλλη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια. |
4 Ολοκλήρωση | Χρήσιμα Tips * Βάλτε όλη την ποσότητα αλευριού στην αρχή με (σταδιακά πάντα) για να ζεσταθεί το αλεύρι και να φύγει η έντονη γεύση του μέσα στη σάλτσα. |