Μοσχαρίσια μπριζόλα σε σάλτσα μπύρας
Μοσχαρίσιες μπριζόλες σε γλυκιά σάλτσα από μαύρη μπύρα και δεντρολίβανο.
Υλικά
2 Μοσχαρίσιες μπριζόλες
100 γρ Βούτυρο
3 Σκελίδες σκόρδο
3 κλωνάρια Δενδρολίβανο
1 κ.γ. Μέλι
150 ml Μπύρα μαύρη
Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα σχαροτήγανο. Κόβουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές ροδέλες και στεγνώνουμε καλά τις μοσχαρίσιες μπριζόλες και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το βούτυρο να κάψει και βάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο. |
| Σοτάρουμε τις μπριζόλες για 5' από την κάθε μεριά και τις αποσύρουμε από το τηγάνι. |
| Στο ίδιο σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε τη μπύρα, τα κλωνάρια δεντρολίβανο, το σκόρδο, την κουταλιά μέλι και το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μειωθούν τα υγρά της μπυράς κατά το μισό. Όταν δέσει λίγο (κοντά στα 15') ξαναβάζουμε τις μπριζόλες στη σάλτσα και τις αφήνουμε μέχρι να "τραβήξουν" τη σάλτσα πάνω τους γυρίζοντας μία φορά μετά από 5'. Αφαιρούμε τις μπριζόλες, τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5' και σερβίρουμε ρίχνοντας την σάλτσα που περισσεύει από πάνω τους. |
| Χρήσιμα Tips * Συνοδεύστε με πατάτες τηγανητές και σος γιαουρτιού * Μπορείτε να αυξομειώσετε το χρόνο που ψήνετε τις μπριζόλες αναλόγως πως τις απολαμβάνετε εσείς. * Για πιο γρήγορα, μπορείτε να κάνετε τη σάλτσα σε άλλο κατσαρολάκι παράλληλα με τις μπριζόλες. Προτείνω στο ίδιο σκεύος δεδομένου ότι θα έχει ήδη τα υγρά από το μοσχάρι και θα νοστιμίσει περισσότερο. |
https://thehungrysloth.com
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο