0 0
Μοσχαρίσια μπριζόλα σε σάλτσα μπύρας

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
2 Μοσχαρίσιες μπριζόλες
100 γρ Βούτυρο
3 Σκελίδες σκόρδο
3 κλωνάρια Δενδρολίβανο
1 κ.γ. Μέλι
150 ml Μπύρα μαύρη
Αλάτι - Πιπέρι

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Μοσχαρίσια μπριζόλα σε σάλτσα μπύρας

Μοσχαρίσιες μπριζόλες σε γλυκιά σάλτσα από μαύρη μπύρα και δεντρολίβανο.

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα σχαροτήγανο. Κόβουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές ροδέλες και στεγνώνουμε καλά τις μοσχαρίσιες μπριζόλες και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε το βούτυρο να κάψει και βάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο.

2
Ολοκλήρωση

Σοτάρουμε τις μπριζόλες για 5' από την κάθε μεριά και τις αποσύρουμε από το τηγάνι.

3
Ολοκλήρωση

Στο ίδιο σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε τη μπύρα, τα κλωνάρια δεντρολίβανο, το σκόρδο, την κουταλιά μέλι και το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μειωθούν τα υγρά της μπυράς κατά το μισό.
Όταν δέσει λίγο (κοντά στα 15') ξαναβάζουμε τις μπριζόλες στη σάλτσα και τις αφήνουμε μέχρι να "τραβήξουν" τη σάλτσα πάνω τους γυρίζοντας μία φορά μετά από 5'.
Αφαιρούμε τις μπριζόλες, τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5' και σερβίρουμε ρίχνοντας την σάλτσα που περισσεύει από πάνω τους.

4
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Συνοδεύστε με πατάτες τηγανητές και σος γιαουρτιού
* Μπορείτε να αυξομειώσετε το χρόνο που ψήνετε τις μπριζόλες αναλόγως πως τις απολαμβάνετε εσείς.
* Για πιο γρήγορα, μπορείτε να κάνετε τη σάλτσα σε άλλο κατσαρολάκι παράλληλα με τις μπριζόλες. Προτείνω στο ίδιο σκεύος δεδομένου ότι θα έχει ήδη τα υγρά από το μοσχάρι και θα νοστιμίσει περισσότερο.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Κέικ μήλου
επόμενο
Νιόκι πατάτας – παντζαριού σε βούτυρο μυρωδικών
προηγούμενο
Κέικ μήλου
επόμενο
Νιόκι πατάτας – παντζαριού σε βούτυρο μυρωδικών

Πρόσθεσε σχόλιο