Μοσχαράκι ριγανάτο με πουρέ πατάτας
Κομμάτια μοσχαριού με μοναδική γεύση, δίπλα σε σπιτικό πουρέ πατάτας!
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Σε μία κατσαρόλα με νερό, βάζουμε τα κομμένα κομμάτια μοσχαριού με τη μια σκελίδα σκόρδο και λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα. Ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται. |
| Τις πατάτες τις έχουμε πλύνει και καθαρίσει και τις έχουμε κόψει σε κομμάτια. Σε μία άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε τις πατάτες να βράσουν και τις αφήνουμε 20' - 30' μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν και μπορούμε εύκολα να τις σπάσουμε με ένα πιρούνι τις αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε το νερό από την κατσαρόλα και λιώνουμε τις πατάτες με πιρούνι ή πρέσα (το ειδικό εργαλείο για να λιώνουμε τα λαχανικά). Βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στο πλάι. |
| Όταν το μοσχάρι μας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα αλλά δεν πετάμε το νερό που έβρασε. Σε ένα τηγάνι με παχιά βάση, βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει σοτάρουμε το βρασμένο μοσχάρι με τις υπόλοιπες 2 σκελίδες σκόρδο. Όταν πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές με μία κουτάλα βάζουμε λίγο από το νερό που έβρασε και το αφήνουμε σε μεσαία φωτιά να σιγοβράσει. Τη διαδικασία με το νερό την κάνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας τελείως (περίπου μισή ώρα), δηλαδή προσθέτουμε λίγο και όταν πιει το νερό του, ξαναβάζουμε άλλη μία κουταλιά. |
| Όταν είναι έτοιμο το μοσχαράκι μας, βάζουμε χυμό από μισό λεμόνι και ρίγανη, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με πουρέ πατάτας. |
| Χρήσιμα Tips * Αν έχετε χύτρα ταχύτητας, το κρέας από μία ώρα θα χρειαστεί μισή. * Ο πουρές μπορεί να βγει πιο ρευστός με περισσότερο γάλα ή πιο σφιχτός αν προσθέσετε τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας. * Αν θέλετε ρύζι αντί για πουρέ, βράζετε ρύζι γλασέ με το νερό που έβρασε το κρέας. * Το μοσχάρι μπορούμε να το βράσουμε με ζωμό μόσχου, αν έχουμε, αντί για νερό. |
https://thehungrysloth.com
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο