Υλικά
Για το μοσχαράκι
- 1 kg Μοσχάρι νουά
- 1 τεμ Κρεμμύδι ξερό
- 2 τεμ Καρότα
- 1 τεμ Πράσσο
- 5 κόκκους Μπαχάρι
- 2 τεμ Κανέλλα ξύλο
- 1 κ.γ. Πάστα τομάτας
- 250 γρ Ντομάτα πελτές
- 150 ml Κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. στη μύτη Ζάχαρη λευκή
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι - Πιπέρι
Για το κριθαρότο
- 250 γρ ΚριθαράκιΜέτριο
- 50 ml Ελαιόλαδο
- 150 ml Βούτυρο
- Θυμάρι ξερό
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | |
2 Ολοκλήρωση | |
3 Ολοκλήρωση | |
4 Ολοκλήρωση | Στην κατσαρόλα με το μοσχάρι και τα καραμελωμένα μας λαχανικά, προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας, το μπαχάρι, τα ξύλα κανέλας και 200 ml νερό. |
5 Ολοκλήρωση | ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ |
6 Ολοκλήρωση | Προσθέτουμε με μία κουτάλα λίγο νερό και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία και προσθέτουμε λίγο νερό όταν πίνει τα υγρά του. Ανακατεύουμε συνέχεια το κριθαράκι μας για να μην κολλήσουν οι κόκκοι μεταξύ τους. Το μυστικό για το κριθαρότο είναι το συχνό ανακάτεμα και ο σωστός χρόνος μαγειρέματος. Συνήθως θέλει κοντά στα 14' για να μαγειρευτεί. Υπολογίζουμε την τελευταία φορά που θα προσθέταμε υγρά, αντί για νερό βάζουμε με μια κουτάλα σάλτσα από το μοσχαράκι. Όταν εξατμιστούν τα υγρά, αποσύρουμε απο την φωτιά, βάζουμε τα τελευταία 50 γρ βουτύρου, το θυμάρι και ανακατεύουμε. |
7 Ολοκλήρωση | Σερβίρουμε το κριθαρότο με το κοκκινιστό μοσχαράκι από πάνω και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυζήθρα. |
8 Ολοκλήρωση | Χρήσιμα Tips* Αν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε μετά το σοτάρισμα του μοσχαριού και των λαχανικών, να χρησιμοποιήσετε χύτρα ταχύτητας. Βάζετε όλα τα υλικά μαζί και τα μαγειρεύετε για 35΄. Να υπολογίζετε πάντα όμως ότι ενώ κερδίζετε χρόνο, χάνετε λίγο από την γεύση του κοκκινιστού μοσχαριού. |