0 0
Μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαρότο

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
Για το μοσχαράκι
1 kg Μοσχάρι νουά
1 τεμ Κρεμμύδι ξερό
2 τεμ Καρότα
1 τεμ Πράσσο
5 κόκκους Μπαχάρι
2 τεμ Κανέλλα ξύλο
1 κ.γ. Πάστα τομάτας
250 γρ Ντομάτα πελτές
150 ml Κόκκινο κρασί
1 κ.γ. στη μύτη Ζάχαρη λευκή
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
Για το κριθαρότο
250 γρ Κριθαράκι Μέτριο
50 ml Ελαιόλαδο
150 ml Βούτυρο
Θυμάρι ξερό

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαρότο

Ένα διαφορετικό γιουβέτσι!

Κουζίνα:

Υλικά

  • Για το μοσχαράκι

  • Για το κριθαρότο

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Κόβουμε σε κύβους τα λαχανικά, και σε μέτρια κομμάτια το μοσχάρι.

2
Ολοκλήρωση

Σε τηγάνι με παχιά βάση βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το μοσχάρι.
Όταν πάρει χρώμα, μεταφέρουμε τα κομμάτια του μοσχαριού σε μεγάλο μπολ κ τα αφήνουμε.

3
Ολοκλήρωση

Στο ίδιο τηγάνι, συμπληρώνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας για λίγα λεπτα. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και προσθέτουμε την πάστα τομάτας, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ και "δέσουν" όλα τα υλικά μαζί τα μεταφέρουμε μαζί με το μοσχάρι μας σε μία κατσαρόλα.

4
Ολοκλήρωση

Στην κατσαρόλα με το μοσχάρι και τα καραμελωμένα μας λαχανικά, προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας, το μπαχάρι, τα ξύλα κανέλας και 200 ml νερό.
Μαγειρεύουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι σκεπασμένο για περίπου 90' σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και συμπληρώνουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.
Στο τέλος δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι - πιπέρι κατά τις προτιμήσεις μας.

5
Ολοκλήρωση

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ

Σε τηγάνι και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο και 100 γρ από το βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο βάζουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε για λιγότερο από λεπτό μέχρι να γίνει χρυσαφί.

6
Ολοκλήρωση

Προσθέτουμε με μία κουτάλα λίγο νερό και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία και προσθέτουμε λίγο νερό όταν πίνει τα υγρά του. Ανακατεύουμε συνέχεια το κριθαράκι μας για να μην κολλήσουν οι κόκκοι μεταξύ τους. Το μυστικό για το κριθαρότο είναι το συχνό ανακάτεμα και ο σωστός χρόνος μαγειρέματος. Συνήθως θέλει κοντά στα 14' για να μαγειρευτεί. Υπολογίζουμε την τελευταία φορά που θα προσθέταμε υγρά, αντί για νερό βάζουμε με μια κουτάλα σάλτσα από το μοσχαράκι. Όταν εξατμιστούν τα υγρά, αποσύρουμε απο την φωτιά, βάζουμε τα τελευταία 50 γρ βουτύρου, το θυμάρι και ανακατεύουμε.

7
Ολοκλήρωση

Σερβίρουμε το κριθαρότο με το κοκκινιστό μοσχαράκι από πάνω και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυζήθρα.

8
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Αν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε μετά το σοτάρισμα του μοσχαριού και των λαχανικών, να χρησιμοποιήσετε χύτρα ταχύτητας. Βάζετε όλα τα υλικά μαζί και τα μαγειρεύετε για 35΄. Να υπολογίζετε πάντα όμως ότι ενώ κερδίζετε χρόνο, χάνετε λίγο από την γεύση του κοκκινιστού μοσχαριού.
* Για το κριθαρότο μπορούμε να σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και να το σβήσουμε με λευκό κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ συνεχίζουμε κανονικά την υπόλοιπη συνταγή για να ολοκληρώσουμε το κριθαρότο.
* Αν μείνει κριθαρότο για την επόμενη μέρα, το ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά και προσθέτετε λίγο νερό και ελάχιστο βούτυρο.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα
επόμενο
Γλυκό μωσαϊκό
προηγούμενο
Κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα
επόμενο
Γλυκό μωσαϊκό

Πρόσθεσε σχόλιο