0 0
Μοσχάρι κρασάτο με χοντρό μακαρόνι

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Μοσχάρι κρασάτο με χοντρό μακαρόνι

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι σε κόκκινο ξηρό κρασί με χοντρά μακαρόνια. Ένα υπέροχο γεύμα για όλη την οικογένεια!

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Στεγνώνουμε τα κομμάτια μοσχαριού με απορροφητικό πανί. Τα απλώνουμε σε ξύλο κοπής και πασπαλίζουμε και από τις 2 μεριές με λίγο αλεύρι. Παράλληλα τρίβουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο και το σκόρδο στον τρίφτη. Στο κρεμμύδι και το πράσο προσέξτε να αφαιρέσετε τα υγρά που θα βγάλει κατά το τρίψιμο γιατί δεν τα θέλουμε στο φαγητό μας.

2
Ολοκλήρωση

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα με παχιά βάση το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το μοσχάρι μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα. Αν δεν χωράνε όλα τα κομμάτια, τα κάνουμε σε 2 δόσεις θέλοντας να αποφύγουμε την μείωση της θερμοκρασίας στο λάδι. Όταν είναι έτοιμα όλα, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το μηλόξυδο.

3
Ολοκλήρωση

Τοποθετούμε τα σοταρισμένα κομμάτια σε ένα σκεύος, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο ακόμα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε τα λαχανικά μας. Μόλις μαλακώσουν λίγο ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει μια δυνατή βράση, χαμηλώνουμε την ένταση στο μέτριο και επιστρέφουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα.
Βάζουμε όλα τα μυρωδικά εκτός του δενδρολίβανου.

4
Ολοκλήρωση

Μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε ανά μισή ώρα. Στην μία ώρα βλέπουμε αν χρειάζεται νερό και αναλόγως προσθέτουμε. Μισή ώρα πριν βγάλουμε το φαγητό από τη φωτιά βάζουμε το φρέσκο δενδρολίβανο.

5
Ολοκλήρωση

Προς το τέλος βράστε χοντρά μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρετέ τα με το μοσχάρι, την κρασάτη σάλτσα και τριμμένο τυρί.

Καλή σας όρεξη!

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Μανιτάρια αλα κρεμ με μπέϊκον και ζαμπόν
επόμενο
Κοτόπουλο γιουβέτσι
προηγούμενο
Μανιτάρια αλα κρεμ με μπέϊκον και ζαμπόν
επόμενο
Κοτόπουλο γιουβέτσι

Πρόσθεσε σχόλιο