Υλικά
- 1 κιλό Μοσχάρι (Χτένι)
- 800 ml Κόκκινο κρασί
- 2 Καρότα
- 1 Κρεμμύδι ξερό
- 3 Σκελίδες σκόρδο
- 1 Πράσο
- 5 κόκκοι Μπαχάρι
- 3 φύλλα Δάφνη
- 1 κ.γ. Θυμαρι
- 3 κλωνάρια Δενδρολίβανο
- 1 κ.γ. Ζάχαρη λευκή
- 1 σφηνάκι Μηλόξυδο
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. Πιπέρι κόκκοι
- Αλάτι
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Στεγνώνουμε τα κομμάτια μοσχαριού με απορροφητικό πανί. Τα απλώνουμε σε ξύλο κοπής και πασπαλίζουμε και από τις 2 μεριές με λίγο αλεύρι. Παράλληλα τρίβουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο και το σκόρδο στον τρίφτη. Στο κρεμμύδι και το πράσο προσέξτε να αφαιρέσετε τα υγρά που θα βγάλει κατά το τρίψιμο γιατί δεν τα θέλουμε στο φαγητό μας. |
2 Ολοκλήρωση | Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα με παχιά βάση το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το μοσχάρι μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα. Αν δεν χωράνε όλα τα κομμάτια, τα κάνουμε σε 2 δόσεις θέλοντας να αποφύγουμε την μείωση της θερμοκρασίας στο λάδι. Όταν είναι έτοιμα όλα, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το μηλόξυδο. |
3 Ολοκλήρωση | Τοποθετούμε τα σοταρισμένα κομμάτια σε ένα σκεύος, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο ακόμα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε τα λαχανικά μας. Μόλις μαλακώσουν λίγο ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει μια δυνατή βράση, χαμηλώνουμε την ένταση στο μέτριο και επιστρέφουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα. |
4 Ολοκλήρωση | |
5 Ολοκλήρωση | Προς το τέλος βράστε χοντρά μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρετέ τα με το μοσχάρι, την κρασάτη σάλτσα και τριμμένο τυρί. Καλή σας όρεξη! |