• Αρχική
  • Κρέας
  • Μεξικάνικες τορτίγιες με κιμά και σως γιαουρτιού
0 0
Μεξικάνικες τορτίγιες με κιμά και σως γιαουρτιού

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Μεξικάνικες τορτίγιες με κιμά και σως γιαουρτιού

Τραγανές φωλιές τορτίγιας με κιμά, τυρί τσένταρ και σως γιαυρτιού για τους λάτρεις της μεξικάνικης κουζίνας!

Χαρακτηριστικά:
  • Spicy
Κουζίνα:

Υλικά

  • Για τον κιμά

  • Για τη σως γιαουρτιού

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Για τον κιμά

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το σκόρδο και στη συνέχεια τον πελτέ ντομάτας. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το ζωμό λαχανικών σε κύβο, το γαρύφαλλο και την κανέλλα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν και τη γλυκιά πάπρικα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

2
Ολοκλήρωση

Για τις τορτίγιες

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Βάζουμε τις τορτίγιες σε πυρίμαχα σκεύη με διάμετρο 10-12 εκ. για να πάρουν σχήμα και ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τραγανές. Έπειτα βγάζουμε τις φωλιές από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

3
Ολοκλήρωση

Για τη σως γιαουρτιού

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι με 1.κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γλ. ξύδι, 1 σκελίδα σκόρδο και αλάτι. ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

4
Ολοκλήρωση

Σύνθεση

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι και ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τις φωλιές στα πιάτα και βάζουμε λίγη από τη σαλάτα που έχουμε φτιάξει. Προσθέτουμε 1 κ.σ. από τον κιμά και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί τσένταρ, Τέλος βάζουμε 1 κ.σ. σώς γιαουρτοιύ, γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

katrinavog

Ηome cook «κάντε τα καθημερινά απλά»

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Καλαμάρια Στιφάδο
επόμενο
Καριόκες
προηγούμενο
Καλαμάρια Στιφάδο
επόμενο
Καριόκες

Πρόσθεσε σχόλιο