Υλικά
- 8 (διαμέτρου 20 εκ.) Τορτίγιες
- 150gr. Τυρί τσένταρ
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο Κρεμμύδι ξερό
- 200gr Ντοματίνια
- Αλάτι
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 Πιπεριά κόκκινη γλυκιά
- για το σερβίρισμα Δυόσμος φρέσκος
Για τον κιμά
- 400gr. Κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο Κρεμμύδι ξερό
- 2 Σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γλ. Ντομάτα πελτές
- 250gr Χυμός ντομάτας
- 1 κύβο Ζωμός λαχανικών
- 1.κ.σ. Κρασί λευκό
- Γαρίφαλο oλόκληρο
- 1 Κανέλλα ξύλο
- Αλάτι - Πιπέρι
- λίγο Ζάχαρη λευκή
- Πάπρικα γλυκιά
- Πιπέρι καγιέν
Για τη σως γιαουρτιού
- 200gr Γιαούρτι αγελαδινό
- Αλάτι
- 1.κ.γλ. Ξύδι
- 1.κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 Σκελίδα σκόρδο
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για τον κιμάΣε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να γίνει διάφανο. |
2 Ολοκλήρωση | Για τις τορτίγιεςΠροθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα. |
3 Ολοκλήρωση | Για τη σως γιαουρτιούΣε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι με 1.κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γλ. ξύδι, 1 σκελίδα σκόρδο και αλάτι. ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. |
4 Ολοκλήρωση | ΣύνθεσηΚόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι και ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τις φωλιές στα πιάτα και βάζουμε λίγη από τη σαλάτα που έχουμε φτιάξει. Προσθέτουμε 1 κ.σ. από τον κιμά και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί τσένταρ, Τέλος βάζουμε 1 κ.σ. σώς γιαουρτοιύ, γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε. |