Υλικά
- 6 μεγάλα Μανιτάρια Πορτομπέλο
- 1 Κρεμμύδι ξερό
- 4 Κοκκάρια
- 200 γρ Γιαούρτι
- 100 γρ Ανθότυρο
- 1 κ.γ. Πάπρικα καπνιστήκοφτή
- 3 μικρά Αγγούρι Τουρσί
- 6-8 τεμ. Κάπαρη
- 1 κ.σ. Μαϊντανός
- 2 σφηνάκια Ουίσκι
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Εμπνευσμένη και μεταμφιεσμένη συνταγή σε Ελληνικές νότες από μία
πολύ παλιά και κλασική. Το μοσχάρι Στρογκανοφ.
Προφανώς για να την φέρω σε vegetarian δεδομένα,, αφαίρεσα το
μοσχάρι το οποίο επαξίως αντικαταστήθηκε από μανιτάρια και για
να γίνει πιο light έβαλα γιαούρτι αντί για κρέμα.
Το αποτέλεσμα είναι μια δυνατή γεύση από τους ιδιαίτερους τόνους
των μανιταριών και της έντασης από την κάπαρη και τα αγγουράκια
τουρσί. Αν παίξετε λίγο με το φαγητό σας (αν και δεν κάνει όπως
λέει ο σοφός λαός) θα πάρετε και την σπιρτάδα από την καπνιστή
πάπρικα και το ουίσκι.
Δεν είναι απαραίτητο να είστε vegetarian για να απολαύσετε αυτό
το πιάτο. Είναι ένα πολύ σωστό σκαλοπάτι στο να εμπλουτίσετε το
καθημερινό σας μενού με ένα πιο υγιεινό γεύμα.
Καλή Δημιουργία!
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Κόβουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τα αγγουράκια σε χοντρές λωρίδες. Τα κοκκάρια τα κόβουμε στη μέση. |
2 Ολοκλήρωση | |
3 Ολοκλήρωση | Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα αγγουράκια τουρσί, την κάπαρη την πάπρικα και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο. |
4 Ολοκλήρωση | |
5 Ολοκλήρωση | |
6 Ολοκλήρωση | Χρήσιμα Tips * Μπορείτε να βάλετε σκούρο ρούμι αντί για ουίσκι. |