0 0
Μανιτάρια με ανθότυρο και γιαούρτι

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
6 μεγάλα Μανιτάρια Πορτομπέλο
1 Κρεμμύδι ξερό
4 Κοκκάρια
200 γρ Γιαούρτι
100 γρ Ανθότυρο
1 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή κοφτή
3 μικρά Αγγούρι Τουρσί
6-8 τεμ. Κάπαρη
1 κ.σ. Μαϊντανός
2 σφηνάκια Ουίσκι
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Μανιτάρια με ανθότυρο και γιαούρτι

Μια 100% vegetarian έκρηξη γεύσης με μανιτάρια, γιαούρτι και ανθότυρο!

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Εμπνευσμένη και μεταμφιεσμένη συνταγή σε Ελληνικές νότες από μία
πολύ παλιά και κλασική. Το μοσχάρι Στρογκανοφ.
Προφανώς για να την φέρω σε vegetarian δεδομένα,, αφαίρεσα το
μοσχάρι το οποίο επαξίως αντικαταστήθηκε από μανιτάρια και για
να γίνει πιο light έβαλα γιαούρτι αντί για κρέμα.

Το αποτέλεσμα είναι μια δυνατή γεύση από τους ιδιαίτερους τόνους
των μανιταριών και της έντασης από την κάπαρη και τα αγγουράκια
τουρσί. Αν παίξετε λίγο με το φαγητό σας (αν και δεν κάνει όπως
λέει ο σοφός λαός) θα πάρετε και την σπιρτάδα από την καπνιστή
πάπρικα και το ουίσκι.

Δεν είναι απαραίτητο να είστε vegetarian  για να απολαύσετε αυτό
το πιάτο. Είναι ένα πολύ σωστό σκαλοπάτι στο να εμπλουτίσετε το
καθημερινό σας μενού με ένα πιο υγιεινό γεύμα.

 

Καλή Δημιουργία!

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Κόβουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τα αγγουράκια σε χοντρές λωρίδες. Τα κοκκάρια τα κόβουμε στη μέση.

2
Ολοκλήρωση

Βάζουμε το τηγάνι στη μέτρια προς δυνατή ένταση και βάζουμε χωρίς λιπαρή ουσία μόνο τα μανιτάρια. Σε λίγα λεπτά θα δούμε ότι βγάζουν τα υγρά τους τα οποία αφήνουμε να εξατμιστούν.

3
Ολοκλήρωση

Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα αγγουράκια τουρσί, την κάπαρη την πάπρικα και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Αφήνουμε 5' να βγάλουν τα νέα λαχανικά μας τα υγρά τους. Μόλις είναι έτοιμα, πριν σβήσουμε βάζουμε τον μισό μαϊντανό και ανακατεύουμε για μισό λεπτό να βγάλει τα αρώματα του.

4
Ολοκλήρωση

Σβήνουμε με ουίσκι και μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο.

5
Ολοκλήρωση

Βάζουμε το γιαούρτι και το αραιώνουμε μέσα στο τηγάνι με λίγο νερό. Όταν λιώσει και ανακατευτεί παντού σβήνουμε τη φωτιά, σπάμε το ανθότυρο και το σερβίρουμε ζεστό.
Μην ξεχάσετε να γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα μαϊντανού!

6
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Μπορείτε να βάλετε σκούρο ρούμι αντί για ουίσκι.
* Αν θέλετε πιο αλμυρό αντικαταστείστε το ανθότυρο με φέτα.
* Χρησιμοποιείστε το πιάτο αυτό και ως γέμιση για πίτα!

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Μπατζίνα
επόμενο
Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές
προηγούμενο
Μπατζίνα
επόμενο
Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές

Πρόσθεσε σχόλιο