Υλικά
- 500gr Σπαγγέτι
- 8 φέτες Ζαμπόν
- 200gr Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 200gr Μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 κ.σ. Βούτυρο γάλακτος
Για τη σάλτσα
- 1 μέτριο Κρεμμύδι ξερό
- 2 Σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Κρασί λευκό
- 250gr Χυμός ντομάτας
- 2-3 φύλλα Βασιλικός φρέσκος
- 1/2 κ.γλ. Ζάχαρη λευκή
- Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για τη σάλτσαΨιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 2-3 περίπου λεπτά. Τρίβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι μας και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί. Έπειτα προσθέτουμε τo χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα μας για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει. Όταν είναι σχεδόν έτοιμη η σάλτσα ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και το αφήνουμε στην άκρη. |
2 Ολοκλήρωση | Για τα ζυμαρικάΣε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες,της συσκευασίας για 6 με 7 λεπτά. Στη συγκεκριμένη συνταγή θέλουμε τα μακαρόνια al dente. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με μία κουταλιά της σούπας βούτυρο. |
3 Ολοκλήρωση | ΣύνθεσηΠεριχύνουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα. Χωρίζουμε τα μισά μακαρόνια σε 4 πυριμάχα σκευη, βάζουμε από μία φέτα ζαπόν κομμένη σε μικρά κομμάτια στο καθένα και πασπαλίζουμε με τα τυριά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 με 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρονται ζεστά. Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό (προαιρετικά). |