Υλικά
- 500 γρ Μακαρόνια Liguini
- 2,5 φλυτζάνια Πεκορίνο Romano
- 1 κ.σ. Πιπέρι κόκκοι
- Αλάτι
Οδηγίες
Μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές και παραδοσιακές Ιταλικές συνταγές. Το Cacio e Pepe είναι βάση για πολλές Ιταλικές μακαρονάδες. Παρότι τα υλικά που χρειάζεται είναι ελάχιστα, φτιάχνει ένα μοναδικό συνδυασμό γεύσεων που παίζουν στον ουρανίσκο σας.
Ενώ ψάχνοντας μπορεί να βρείτε πολλές και διάφορες παραλλαγές όπως με κρέμα γάλακτος ή με μυρωδικά, αυτή είναι η κλασσική γεύση που γεύονταν για πολλά χρόνια οι Ιταλοί.
Σημαντικό είναι να δώσετε προσοχή στο καβούρδισμα του πιπεριού μιας και αυτό δίνει την έντονη αψάδα και τον τρόπο που προσθέτουμε το τυρί κατά το μαγείρεμα.
Καλή σας όρεξη!
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Αδειάζουμε τον μύλο που έχουμε για το πιπέρι. Κρατάμε μια κουταλιά της σούπας κόκκους πιπεριού. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τους κόκκους πιπέρι και τους ψήνουμε για 3'. Σβήνουμε τη φωτιά και τους βγάζουμε από το τηγάνι μόλις πάρουμε τα αρώματα τους και τους επανατοποθετούμε στον μύλο. Ρυθμίζουμε το μύλο να τρίβει κάπου ανάμεσα σε χοντρό τρίμμα πιπέρι και φλέικς και τρίβουμε όλη την ποσότητα μέσα στο τηγάνι. |
2 Ολοκλήρωση | |
3 Ολοκλήρωση | |
4 Ολοκλήρωση | |
5 Ολοκλήρωση | |
6 Ολοκλήρωση | Χρήσιμα Tips * Μην φοβηθείτε την ποσότητα πιπεριού. Αν κάνετε σωστά το καβούρδισμα, θα αυξηθεί η ένταση της γεύσης του πιπεριού αλλά όχι η αψάδα του. |