0 0
Λιγκουίνι Cacio e Pepe (Σάλτσα πιπεριού)

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
500 γρ Μακαρόνια Liguini
2,5 φλυτζάνια Πεκορίνο Romano
1 κ.σ. Πιπέρι κόκκοι
Αλάτι

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Λιγκουίνι Cacio e Pepe (Σάλτσα πιπεριού)

Ο Ιταλικός τρόπος όπου δύο μόνο υλικά μπορούν να δέσουν τόσο μοναδικά!

Χαρακτηριστικά:
  • Spicy
Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές και παραδοσιακές Ιταλικές συνταγές. Το Cacio e Pepe είναι βάση για πολλές Ιταλικές μακαρονάδες. Παρότι τα υλικά που χρειάζεται είναι ελάχιστα, φτιάχνει ένα μοναδικό συνδυασμό γεύσεων που παίζουν στον ουρανίσκο σας.

Ενώ ψάχνοντας μπορεί να βρείτε πολλές και διάφορες παραλλαγές όπως με κρέμα γάλακτος ή με μυρωδικά, αυτή είναι η κλασσική γεύση που γεύονταν για πολλά χρόνια οι Ιταλοί.

Σημαντικό είναι να δώσετε προσοχή στο καβούρδισμα του πιπεριού μιας και αυτό δίνει την έντονη αψάδα και τον τρόπο που προσθέτουμε το τυρί κατά το μαγείρεμα.

Καλή σας όρεξη!

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Αδειάζουμε τον μύλο που έχουμε για το πιπέρι. Κρατάμε μια κουταλιά της σούπας κόκκους πιπεριού. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τους κόκκους πιπέρι και τους ψήνουμε για 3'. Σβήνουμε τη φωτιά και τους βγάζουμε από το τηγάνι μόλις πάρουμε τα αρώματα τους και τους επανατοποθετούμε στον μύλο. Ρυθμίζουμε το μύλο να τρίβει κάπου ανάμεσα σε χοντρό τρίμμα πιπέρι και φλέικς και τρίβουμε όλη την ποσότητα μέσα στο τηγάνι.

2
Ολοκλήρωση

Παράλληλα βάζουμε τα μακαρόνια σε βραστό και καλά αλατισμένο νερό να βράσουν.

3
Ολοκλήρωση

Μόλις μπορούν να λυγίζουν, μεταφέρουμε την ποσότητα που θέλουμε με μια τσιμπίδα στο τηγάνι το οποίο έχουμε σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε 2 κουταλιές νερό με την κουτάλα από τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέσα στο τηγάνι. Αν χρειαστεί ξανασυμπληρώνουμε μέχρι να φτάσουν στο σημείο αλ ντέντε.

4
Ολοκλήρωση

Σε μπολ βάζουμε το πεκορινο μια κουταλιά νερό από τα μακαρόνια(με την κουτάλα) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα τυριού.

5
Ολοκλήρωση

Όταν τα λιγκουίνι γίνουν αλ ντέντε, βάζουμε την κρέμα πεκορίνο και ανακατεύουμε καλά.
Τα σερβίρουμε ζεστά ώστε το τυρί να έχει ακόμα υγρασία και η σάλτσα να είναι ρευστή

6
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Μην φοβηθείτε την ποσότητα πιπεριού. Αν κάνετε σωστά το καβούρδισμα, θα αυξηθεί η ένταση της γεύσης του πιπεριού αλλά όχι η αψάδα του.
* Αλατίστε καλά το νερό ώστε να μην χρειαστεί να συμπληρώσετε τυρί μετά.
* Συνοδεύτε τα λιγκουίνι με λευκό δροσερό κρασί.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Γλυκό ψυγείου με άνθος αραβοσίτου και ζελέ φράουλα
επόμενο
Ρολά μελιτζάνας με φέτα και κόκκινη σάλτσα
προηγούμενο
Γλυκό ψυγείου με άνθος αραβοσίτου και ζελέ φράουλα
επόμενο
Ρολά μελιτζάνας με φέτα και κόκκινη σάλτσα

Πρόσθεσε σχόλιο