0 0
Λαχανοντολμάδες κοκκινιστοί με κιμά

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Λαχανοντολμάδες κοκκινιστοί με κιμά

Νοστιμότατοι λαχανοντολμάδες με κιμά σε κόκκινη σάλτσα!

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Καθαρίζουμε το λάχανο. Με ένα μαχαίρι κόβουμε την βάση του περιμετρικά και αφαιρούμε το σκληρό κοτσάνι.
Βγάζουμε και πετάμε τα πρώτα 2-3 φύλλα του.

2
Ολοκλήρωση

Γεμίζουμε μέχρι τη μέση μια κατσαρόλα με νερό και σε μέτρια ένταση αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις είναι έτοιμο βάζουμε το λάχανο με την βάση προς τα κάτω και το αφήνουμε για 20'.
Αν το λάχανο είναι μεγάλο το γυρίζουμε για 5' λεπτά ακόμα στο τέλος

3
Ολοκλήρωση

Στο multi χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι χειρός να φύγουν τα πολλά υγρά τους.

4
Ολοκλήρωση

Όσο γίνεται το λάχανο μας, παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε τον κιμά κρεμμύδι σκόρδο, κεφαλοτύρι, αυγό, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και κάνουμε το μείγμα για την γέμιση.

5
Ολοκλήρωση

Μόλις το λάχανο είναι μαλακό αλλά όχι να διαλύεται (να κρατάει) το βάζουμε σε ένα ταψάκι και παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα του.
Κόβουμε τα νεύρα από το λάχανο και με ένα κουτάλι της σούπας του βάζουμε λίγο από τη γέμισή μας.
Ρολάρουμε το φύλλο και ο λαχανοντολμάς είναι έτοιμος.

6
Ολοκλήρωση

Σε κατσαρόλα με μεγάλη βάση, βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και στρώνουμε έναν έναν τους λαχανοντολμάδες.
Μόλις γεμίσει ή βάση μας, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο από πάνω.

7
Ολοκλήρωση

Σε δυνατή ένταση, αφήνουμε τους λαχανοντολμάδες να σοταριστούν και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε τις τομάτες κονκασέ, με αλάτι και μπούκοβο και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να φτάσει στο ύψος τους.

8
Ολοκλήρωση

Μαγειρεύουμε για μισή ώρα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

9
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Μην βάζετε μεγάλες κουταλιές από τη γέμιση γιατί με το βράσιμο φουσκώνει από μόνη της
* Στην γέμιση μπορείτε να προσθέσετε ρύζι αν το προτιμάτε.
* Αν σας περισσέψει κιμάς, μπορείτε να τον κάνετε κεφτεδάκια.
* Αν δεν σας δέσει η σάλτσα, αφαιρέστε τα ντολμαδάκια από την κατσαρόλα και με multi χειρός αλέστε την.
* Αν δεν σας φτάνει μία κατσαρόλα μην τα στριμώξετε στην ίδια, αλλά βάλτε μία δεύτερη.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Σαλάτα με ρόδι, καρύδια και παρμεζάνα
επόμενο
Καλαμαράκια φρικασέ
προηγούμενο
Σαλάτα με ρόδι, καρύδια και παρμεζάνα
επόμενο
Καλαμαράκια φρικασέ

Πρόσθεσε σχόλιο