Υλικά
- 20 φύλλα Λαζάνια
- 150ml. Κρέμα γάλακτος
- 200gr. Μοτσαρέλα
- 200gr Ρεγκάτο
Για τον κιμά
- 500gr Κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 Κρεμμύδι ξερό
- 2 Σκόρδο (σκελίδες)
- 250gr Χυμός ντομάτας
- 1 κ.γλ. Ντομάτα πελτές
- 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Κρασί λευκό
- 1/2 κ.γλ. Ζάχαρη λευκή
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
- 1 λίτρο Γάλα φρέσκο
- 4 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ Βούτυρο τύπου Κερκύρας
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για τον κιμάΣε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να γίνει διάφανο. |
2 Ολοκλήρωση | Για την κρέμα μπεσαμέλZεσταίνουμε 1 λίτρο γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε στο μείγμα το αλάτι, το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. |
3 Ολοκλήρωση | ΣύνθεσηΠροθερμαίνουμε το φούρνο. |