0 0
Λαζάνια με Ραγού από χωριάτικο λουκάνικο

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Λαζάνια με Ραγού από χωριάτικο λουκάνικο

Ένα γευστικό κρεμώδες ραγού από χωριάτικο λουκάνικο πάνω σε λαζάνια! Θα το λατρέψετε!

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Κάνουμε μια ελαφριά τομή κατά μήκος στα λουκάνικα και αφαιρούμε το έντερο όπως στη φωτογραφία

2
Ολοκλήρωση

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τοποθετούμε το λουκάνικο. Με το εργαλείο για πουρέ πιέζουμε το λουκάνικο μέχρι να σπάσει όλο σε μικρά κομμάτια. Αν δεν έχουμε το εργαλείο αυτό, πιέζουμε με σπάτουλα ή ακόμα και το κάτω μέρος μίας κουτάλας.

3
Ολοκλήρωση

Προσθέτουμε το σκόρδο σε φέτες και αφήνουμε να σοτάριστούν μαζί για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που θα ανέβει η θερμοκρασία. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και δίνουμε χρόνο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Όταν παίρνουμε άρωμα μόνο από τα λουκάνικα και όχι από το κρασί, βάζουμε τον χυμό τομάτας.

4
Ολοκλήρωση

Μόλις πάρει μία βράση ο χυμός τομάτας, ρίχνουμε την κρέμα. Στη φάση αυτή θα κοπεί ο βρασμός. Περιμένουμε να ξαναβράσει ανακατεύοντας για λίγο και όταν δούμε ότι κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο χαμηλό για 10 με 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει.

5
Ολοκλήρωση

Παράλληλα όσο γίνεται η διαδικασία του βρασμού παίρνουμε τα λαζάνια και ανα 3-4 τα σπάμε με το χέρι για να πάρουν "ακανόνιστο" σχήμα. Προφανώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακαρόνια της επιλογής σας αν δεν θέλετε λαζάνια.
Τα βράζουμε μέχρι το σημείο αλ ντέντε.

6
Ολοκλήρωση

Όταν η σάλτσα μας φαίνεται σφιχτή, ρίχνουμε τα κόκκινα φασόλια και ανακατεύουμε. Στα 5 λεπτά αποσύρουμε την σάλτσα μας από την φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και ρυθμίζουμε τη γεύση.
Φέρνουμε με τρυπητή κουτάλα μακαρόνια από τη διπλανή κατσαρόλα που τα βράσαμε. Αν δούμε ότι έφερε περισσότερο νερό από όσο θέλαμε, αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το φαγητό.

Σερβίρετε με αλμυρό τριμμένο σκληρό τυρί της επιλογής σας.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Κρέπες (βασική συνταγή)
επόμενο
Κέικ μπανάνας με κρέμα Custard
προηγούμενο
Κρέπες (βασική συνταγή)
επόμενο
Κέικ μπανάνας με κρέμα Custard

Πρόσθεσε σχόλιο