0 0
Κρέπες (βασική συνταγή)

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
1 φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. Γάλα φρέσκο
1/2 φλ. Νερό
2 κ.σ. Βούτυρο λιωμένο
2 Αυγά
1/4 κ.γλ Αλάτι
1 πρέζα Ζάχαρη λευκή
1 φιαλίδιο Βανίλια σε σκόνη

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Κρέπες (βασική συνταγή)

Αλμυρή ή γλυκιά; Η κρέπα αποτελεί ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο έδεσμα. Αλεύρι, αυγά, γάλα, βούτυρο, νερό και λίγο αλάτι είναι τα βασικά συστατικά της ζύμης. Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και η παρασκευή της πανεύκολη. Δοκιμάστε τη!

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Για το χυλό

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το γάλα, το νερό, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο.Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα
τα υλικά.

2
Ολοκλήρωση

Ψήσιμο

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε με μία κουτάλα λίγη ποσότητα από το μείγμα και απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις με μία σπάτουλα να πάρει σχήμα η κρέπα μας..

3
Ολοκλήρωση

Ψήνουμε την κρέπα για περίπου 1 λεπτό, μέχρι το κάτω μέρος να πάρει χρώμα. Αναποδογυρίζουμε με μία σπάτουλα και ψήνουμε από την άλλη πλευρά για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας και τις σερβίρουμε ζεστές

katrinavog

Ηome cook «κάντε τα καθημερινά απλά»

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Πως καθαρίζουμε γαρίδες
επόμενο
Λαζάνια με Ραγού από χωριάτικο λουκάνικο
προηγούμενο
Πως καθαρίζουμε γαρίδες
επόμενο
Λαζάνια με Ραγού από χωριάτικο λουκάνικο

Πρόσθεσε σχόλιο