Υλικά
- 1 φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. Γάλα φρέσκο
- 1/2 φλ. Νερό
- 2 κ.σ. Βούτυρολιωμένο
- 2 Αυγά
- 1/4 κ.γλ Αλάτι
- 1 πρέζα Ζάχαρη λευκή
- 1 φιαλίδιο Βανίλια σε σκόνη
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για το χυλόΣε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το γάλα, το νερό, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο.Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα |
2 Ολοκλήρωση | ΨήσιμοΒουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε με μία κουτάλα λίγη ποσότητα από το μείγμα και απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις με μία σπάτουλα να πάρει σχήμα η κρέπα μας.. |
3 Ολοκλήρωση | Ψήνουμε την κρέπα για περίπου 1 λεπτό, μέχρι το κάτω μέρος να πάρει χρώμα. Αναποδογυρίζουμε με μία σπάτουλα και ψήνουμε από την άλλη πλευρά για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας και τις σερβίρουμε ζεστές |